Bitcoin Update: is $30.000 de ondergrens?

954 totale weergaven

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers zit al enige tijd onder $40.000 en raakte zelfs een paar dagen geleden de $30.000 aan. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $31.700. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin lijkt ondanks dat deze weinig beweegt toch langzaamaan een richting te kiezen waarop deze wil bewegen. Met het zakken door $32.000 richting $30.000 zoekt deze langzaamaan de support. Met als gevolg een waarschijnlijke test, en meer bearish signalen.

Gezien de vele support lijkt deze nog positief gestemd, maar een doorbraak kan zorgen voor de eindelijke volume waar we al lang op wachten. Al kan het houden van de support de koers nog langer in consolidatie houden. Met als gevolg een lange continuatie van de bewegingsloze koers van Bitcoin.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wederom zien we een rustige koers op de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin. Maar met nieuwe inzichten, en een potentiële richting waarin de koers zich wil bewegen. Interessant, maar wellicht een schijnbeweging met als gevolg slechts een continuatie van de huidige consolidatie en vlakke koers.

Kijkende naar de huidige koers zien we dat de prijs onder de $32.000 is gedoken met als gevolg een test van $31.000. Vlak boven de flinke en belangrijke support van $30.000. Het doorbreken van $32.000 lijkt een gevolg van de langzaam zakkende koers binnen de consolidatie.

Bitcoin Update: is $30.000 de ondergrens?

Het steeds maken van lagere highs en lagere lows zorgt ervoor dat de koers sinds begin deze maand een dalende vorm aanneemt vanaf $36.000 naar nu $31.700. Geen enorme sprongen, maar wel een trend welke de koers vast blijft houden. Een bearish signaal welke steeds sterker lijkt te worden.

Momenteel zien we dat de koers rond $32.000 weerstand ondervindt en zich daar nog niet doorheen weet de doen stijgen. Een steeds lager wordende plafond. Al zien we dat er nog voldoende support rond $31.000 en $30.000 ligt. Wat ervoor kan zorgen dat een daadwerkelijke uitbraak dichterbij komt, nu de zone steeds kleiner wordt.

Voorheen zagen we flink wat volume en een enorme beweging rondom $30.000. Een nieuwe test bij het verder dalen zal dit ook wederom kunnen laten zien met als gevolg een doorbraak omhoog door de dalende koers. Al kan een doorbraak naar beneden ook flink wat volume laten zien met als gevolg een koers dichterbij de $20.000.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Wanneer we een stukje inzoomen en de koers van Bitcoin bekijken op de 1-uurgrafiek zien we een momenteel erg kleine zone waarin de koers zich beweegt. Zowel $32.000 als $31.000 laat flink wat weerstand en support zien. Waar de koers behoorlijk op lijkt te reageren.

Het is afwachten hoe de prijs gaat reageren op de lager wordende weerstand van de huidige neerwaartse trend binnen de consolidatie zone. Mocht deze daadwerkelijk zo sterk blijven als lijkt dan kan deze de koers verder naar beneden drukken met als gevolg een nieuwe test van de support rondom $30.000.

Bitcoin Update: is $30.000 de ondergrens?

Dat gaat voor de komende dagen waarschijnlijk een heel belangrijk level worden voor het staande blijven van de koers boven $30.000. Een mogelijke doorbraak kan de koers namelijk al snel wat resulteren in een lage prijs onderin de $20.000. Zeker gezien de langdurige consolidatie zal een uitbraak echt een flink effect hebben.

Al met al zien we dus dat de koers momenteel een wat langzame beweging naar beneden laat zien, met lager wordende lows en highs. Een teken dat deze in een kleine neerwaartse trend zit, met als gevolg een aankomende test van $30.000. De beweging welke deze de komende uren gaat maken zal de toon kunnen zetten voor de komende weken. Al lijkt een voortdurende consolidatie ook nog steeds een zeer mogelijke optie.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC