Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000

911 totale weergaven

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar dagen geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $33.500. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Met wederom een test van $30.000 weet de koers van Bitcoin zich momenteel staande te blijven houden in een wat lagere consolidatiezone op weg richting $35.000. Een teken dat er aan de onderkant voldoende support lijkt te zijn, maar het nog lastig voor de koers is om door de $35.000 heen te stijgen.

Het lijkt erop dat daarmee de zijwaartse beweging van de markt zich doorzet. En daarmee de spanning rondom een potentiële uitbraak steeds groter wordt. Een uitbraak kan de prijs van Bitcoin weer richting de $40.000 duwen, maar er blijft ook de mogelijkheid dat een prijs onder de $30.000 duikt en daarmee een nieuwe low op zoekt.

Bitcoin daggrafiek

De huidige daggrafiek van de koers van Bitcoin laat zien hoe zijwaarts de prijs zich momenteel beweegt. Met daarbij veel tests aan zowel de onderkant als de bovenkant. Al is het interessant om te zien dat $30.000 veruit het meest wordt getest, en de koers daarmee flink wat neerwaardse druk ervaart, ondanks dat het in consolidatie lijkt te zitten.

Momenteel zien we dat er de afgelopen dagen meer bearish volume is geweest met 2 tests rondom $30.000. De koers weet echter wel staande te blijven en blijft zichzelf ook richting $35.000 drukken. Maar de stijgende beweging begint meer druk te zien, en lijkt daardoor steeds sneller weerstand te vinden.

De huidige prijs rond $33.400 lijkt op een nieuw gevormde weerstand te liggen. Waarbij de consolidatiezone welke momenteel tussen $30.000 en $35.000 lijkt te liggen kleiner wordt. Met daarbij een snellere kans op uitbraak.

Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000

De richting van de koers lijkt momenteel moeilijk te bepalen op langere termijn door deze huidige vlakke beweging. Ook indicators laten maar weinig nieuwe informatie zien. De 200 Moving Average, welke vaak gezien wordt als trendlijn, ligt nog steeds vlak. Dat de prijs eronder ligt maakt het een bearish signaal, maar daar is ook alles mee gezegd.

De RSI ligt ook vrij vlak onder het gemiddelde, wat aantoont dat de koers naast dat het vrijwel vlak ligt ook een wat bearish bias heeft. Met een huidige prijs van $33.400 kunnen we dus stellen dat de koers een bearish vibe heeft. Maar in deze consolidatie nog lang kan bewegen voordat er daadwerkelijk een uitbraak komt.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De 4-uurgrafiek van Bitcoin laat wat meer actie zien. Zowel het dalen van de koers als de reactie op een test van $30.000 lijken veel volume met zich mee te geven. Voornamelijk de reactie op het laatste, welke steeds lijkt te resulteren in een klein herstel richting de bovenkant van de consolidatie.

Momenteel zien we dat $33.400 flink wat weerstand met zich begint mee te geven, evenals $35.000 waar de 200 MA ook ligt. Het omhoog stijgen en testen van $35.000 gaat dus lastig worden. Zeker gezien de vele bearish volume rond dat level.

Mocht de koers hier toch weten door te breken van zal $40.000 de eerste stop zijn, maar wellicht ook dat level gebroken kunnen worden gezien de vele weerstand welke op dat moment gebroken wordt.

Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000

Echter zien we dat de vele weerstand momenteel te groot is voor een doorbraak, mits het volume niet ineens flink beginnen te stijgen. Een nieuwe test van $30.000 lijkt dichterbij te liggen, en gezien de vele tests hierop kan dit level wel eens gaan breken. Waarbij een echte doorbraak een prijs laag in de $20.000 kan gaan laten zien. Met als ultiem support de all time high uit 2018.

Al met al ziet het er momenteel nog naar uit dat de koers zijwaarts blijft bewegen. Met af en toe een uitschieter naar de onderkant of bovenkant van de consolidatie zone. Levels als $30.000 en $35.000 blijven belangrijk om in de gaten te houden. En een uitbraak door een van deze levels kan in een flinke beweging resulteren.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Technische Analyse