Bitcoin koers valt door $30.000 maar komt sterk terug, is de bodem bereikt?

Bitcoin Update: koers komt sterk terug naar daling onder $30.000

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers zit al enige tijd onder $40.000 en raakte zelfs een paar dagen geleden de $30.000 aan. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $31.600. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

Het leek even meer spanning te geven, de koers van Bitcoin is door $30.000 naar beneden gebroken richting $29.000. Een beweging welke verwacht was, maar minder volatiliteit gaf dan we op geanticipeerd hadden. Dus een echte uitbraak lijkt het niet op, meer een verlegde support zone.

Wel gaf het dalen door $30.000 een mooie beweging terug omhoog en lijkt de koers met een huidige prijs van rond de $31.700 weer terug te liggen op een belangrijke weerstand. Welke zomaar gebroken kan worden om vervolgens een nieuwe beweging omhoog kan maken.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we kijken naar de 4-uurgrafiek van Bitcoin zien we eigenlijk dat deze een hele mooie beweging aan het maken is, met daarbij een test van een sterke bodem. De prijs rond die bodem is niet geheel onverwacht met $29.000, waarbij we eerdere tests hebben gezien. Een sterke support welke ook nu niet mee gaf.

Dat de prijs weinig reactie gaf bij het breken van $30.000 was aan de ene kant onverwacht maar eigenlijk ook niet. Gezien de zone van support tot aan $29.000 rijkt, en een doorbraak daar pas echt effect geeft.

Wel zien we dat het testen van de support genoeg reactie heeft gegeven om de koers juist weer de andere kant op te sturen richting $31.700. Waar deze op het moment van schrijven de weerstand welke daar ligt aan het testen is. Een potentiële kans op een nieuwe poging tot uitbraak omhoog.

Bitcoin Update: koers komt sterk terug naar daling onder $30.000

Mocht het inderdaad zo zijn dat de koers voldoende volume gaat vinden om een uitbraak naar boven te creëren dan zullen we al snel een prijs richting de $32.000 en $33.000 zien. Met afhankelijk van het volume een stijging richting $35.000. Echter lijkt het er momenteel nog op dat het volume wat afzwakt na de stijging terug omhoog. En dus een doorbraak wat minder snel zal gaan gebeuren.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Al met al een interessante beweging welke we ook op de 1-uurgrafiek van Bitcoin terugzien. Een dergelijke beweging hebben we al een tijd niet meer gezien maar kan ook een teken zijn dat de koers weer wat energie kwijt is en zijwaarts gaat bewegen.

De huidige prijs van $31.700 hangt wat rondom de weerstand en lijkt nog geen kracht te vinden op verdere stijging. Al kan dat nog steeds het geval zijn en hoeft dit geen teken te zijn van het een nieuwe poging tot terugvallen.

Bitcoin Update: koers komt sterk terug naar daling onder $30.000

Het huidige level is dus belangrijk om in de gaten te houden. Een doorbraak omhoog zal veel weerstand ondervinden rondom $32.200. De plek waar we al veel weerstand hebben gezien en de koers zich niet staande wist te houden. Mocht deze met veel volume daar doorheen stijgen dan zal $33.000 sterk zijn als weerstand en daarna pas $35.000.

Hoe dan ook het zal weer afwachten zijn of de koers terug is in de consolidatie met een vlakke beweging. Of dat deze meer plek heeft gevonden voor een uitbraak, waarbij de huidige bias ligt bij een uitbraak omhoog richting $35.000.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties