Is de Bitcoin (BTC) koers op weg naar de nieuw record boven $50.000?

820 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers houdt zich momenteel staande in consolidatie. De huidige prijs is ~$47.800, terwijl de hoogste prijs ooit rond $48.500 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Het ziet er rooskleurig uit voor de koers van Bitcoin. Met het wederom aantikken van een nieuwe all time high rond $48.500, ziet het er naar uit dat we snel $50.000 gaan zien. Met een grote kans op het doorbreken en verder stijgen. Met als gevolg dat de prijs van Bitcoin mainstream gaat en nog meer mensen gaan inkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar waar gaat de koers heen en blijven we doorstijgen? Dat is met de huidige koersbewegingen wederom lastig te zeggen. De prijs van Bitcoin begeeft zich in nieuwe regionen, zonder dat duidelijk is waar support en weerstand ligt. Maar de huidige bewegingen laten voldoende zien om een beeld te schetsen hoe het ervoor staat.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Met het bekijken van de charts zien we momenteel een heel duidelijk beeld. De koers bevindt zich ondanks een korte dip nog steeds in een sterke uptrend. En lijkt deze op lange termijn nog een tijd vol te gaan houden.

Maar ook in sterke uptrends is het goed analyseren van een chart belangrijk. Een uptrend kan verraderlijk worden na het lange tijd zonder retrace.

Als we de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin erbij pakken zien we dat de huidige prijs rond de nieuwe all time high van $48.500 ligt.

Wat tevens de huidige weerstand laat zien. Het doorbreken van deze weerstand zal waarschijnlijk de laatste stap naar $50.000 zijn. Waar we met redelijk wat zekerheid kunnen zeggen dat de koers nieuwe weerstand vindt.

Is de Bitcoin (BTC) koers op weg naar de nieuw record boven $50.000?

Support zien we voldoende op de weg naar beneden. Waarbij $44.400 de eerste echt sterke support is. Met als vangnet nog een support rond $41.000.

Al ziet het er naar uit dat de koers een vrij klassieke break hertest formatie aan het maken is. Met de hertest van $44.400 kan de koers vrij gemakkelijk een nieuwe weg omhoog vrij maken.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Ook op de lagere timeframes als de 1-uurgrafiek zien we de huidige formatie van een break hertest terug. Waarbij het eerste keer doorbreken van $44.400 heeft geresulteerd in een test waarna de koers momenteel omhoog schiet naar de weerstand rond de all time high.

Een doorschieter omhoog naar $50.000 ligt dus zeer in de verwachting.

Is de Bitcoin (BTC) koers op weg naar de nieuw record boven $50.000?

Dat we de komende tijd door blijven stijgen is dus een gegeven waar we moeilijk omheen kunnen.

Mede door het mainstream gaan van Bitcoin en grote bedrijven welke investeren. Kunnen we de kans groot achten dat ook $50.000 veroverd wordt. Met wellicht uitschieters naar meer. Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersTechnische Analyse