Technische analyse: AVAX & LINK op belangrijke steunniveaus

512 totale weergaven
avax link technische analyse

De cryptomarkt heeft de afgelopen weken een behoorlijke correctie ondergaan. Vanaf de hoogtepunten eerder dit jaar zijn vele projecten weer ruimschoots gehalveerd. In dit artikel bekijken we de cryptomunten Avalanche en Chainlink en beoordelen we of deze al hun bodem hebben bereikt.

Daggrafiek Avalanche (AVAX)
Daggrafiek avalanche avax - technische analyse

De koers van AVAX bevindt zich momenteel in een neerwaarts trendkanaal, zoals aangegeven op de grafiek door de blauwe stippellijnen. Dit kanaal is gestart na het bereiken van de piek van $65,39 in februari 2024. De neerwaartse trend wordt bevestigd door de lagere toppen en lagere bodems die sinds die piek zijn gevormd. Het 200-daagse exponentieel gemiddelde (rode lijn) ligt momenteel boven de koers, wat een bearish langetermijntrend aangeeft. Het feit dat het gemiddelde inmiddels ook neerwaarts is gedraaid is negatief. 

De koers bevindt zich duidelijk in een neerwaarts kanaal. Zolang de prijs binnen dit kanaal blijft, blijft de neerwaartse trend intact. Een uitbraak boven het kanaal zou een eerste indicatie kunnen zijn van een trend omkering. Tijdens de meest recente daling werd ook positieve divergentie zichtbaar met betrekking tot de RSI-indicator. De groene lijnen in zowel de prijs als de RSI geven een bullish divergentie aan, wat betekent dat de RSI een hogere bodem vormde, terwijl de koers van AVAX een lagere bodem liet zien. Dit kan een voorbode zijn van een mogelijke omkering van de neerwaartse trend.

Bovendien lijkt deze bodem vlak boven eerdere toppen uit 2023 te zijn gevormd. Deze voormalige koerstoppen fungeren nu als steun. Het is echter wachten op meer bevestiging. Een doorbraak boven de recente top op $30,12 kan de start betekenen van een nieuwe opwaartse trend. Als het 200-daags gemiddelde ook kan worden overwonnen dan lijkt een herstel richting de $41,80 mogelijk. Dit weerstandsniveau werd in april 2024 gevormd. Een uitbraak hierboven kan een stijging richting de top op $ 65,39 opleveren. 

Zakt AVAX echter verder dan moet het niveau rond de $20-$22 echt voor steun gaan zorgen. Een daling hieronder kan ervoor zorgen dat AVAX verder wegzakt naar de volgende steunniveaus van $19 en mogelijk $16 of zelfs $8,63.

 

Daggrafiek Chainlink (LINK)

Daggrafiek chainlink link technische analyse

In de afgelopen maanden heeft Chainlink een significante correctie ondergaan vanaf het hoogtepunt op $22,87 in april 2024, wat resulteerde in een daling tot het huidige niveau van $12,89. Daarbij is de koers onder het 200-daagse exponentieel gemiddelde (EMA) (rode lijn) gezakt, wat de moeilijke omstandigheden voor de cryptomunt bevestigt. De lagere top vlak boven de $19 heeft bovendien de rechter schouder gevormd van een potentieel technisch hoofd&schouder-patroon.

Het huidige steunniveau rond de $12,20 is daarom een cruciaal steunniveau. Deze vormt de neklijn van het hierboven genoemde toppatroon. Een doorbraak hieronder kan dan ook zorgen voor aanzienlijke koersdalingen. 

De prijs heeft echter onlangs de steun rond $12,20 succesvol getest en is lichtjes hersteld naar het huidige niveau. Dit kan een indicatie zijn van een potentiële triple bottom, wat vaak een bullish omkeerpatroon is. Als de koers van LINK erin slaagt om boven de recente top op $14,75 en het 200-daags gemiddelde rond $15,13 te breken, dan kan een nieuwe opwaartse trend van start gaan. Een herstel richting de top van eind mei op $19,22 of zelfs de top van maart op $22,88 behoort dan weer tot de mogelijkheden. 

Als de prijs echter niet boven de $15,13 weet te breken en onder de $12,21 zakt, kunnen we een verdere daling verwachten naar de volgende steunniveaus van $9,49 en mogelijk $7,09.

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...