onecoin scam rechter
Nieuws » OneCoin oplichters aangeklaagd in Singapore

OneCoin oplichters aangeklaagd in Singapore

In Singapore zijn twee mannen aangeklaagd voor het promoten van cryptocurrency OneCoin. Dat meldt de Business Times. De identiteit van de mannen is op dit moment nog niet bekend.

  bitcoin meester  

OneCoin scam

Beide mannen worden verdacht van het deelnemen aan activiteiten om OneCoin te promoten. Ze probeerde onder andere via een dochtermaatschappij zoveel mogelijk leden voor zich te winnen, die vervolgens een investering moesten doen. In ruil daarvoor kregen de ‘slachtoffers’ een cursus en OneCoin-tokens.

In de praktijk bleek dat OneCoin helemaal niks is, geen ‘echte’ cryptocurrency en dus compleet waardeloos. De munt had helemaal niks met een blockchain te maken.

Deelnemers aan dit piramidespel konden uiteindelijk commissies verdienen voor het werven van nieuwe leden. Dat gaat goed, totdat het fout gaat natuurlijk. Piramidespellen zijn verboden. En bij OneCoin is het goed fout gegaan.

Lees ook: Leider van frauduleus piramidespel “OneCoin” gearresteerd

Niet de eerste aanhouding

De twee anonieme mannen zijn niet de eerste personen die gepakt zijn voor het meehelpen aan deze scam. De twee Bulgaarse oprichters van het project worden gezocht door de Amerikaanse politie. Een van de twee oprichters, Ruja Ignatova, is tot op heden nog niet gepakt. Ook heeft de centrale bank van Singapore eerder OneCoin al op de ‘Alert List’ gezet. Deze lijst dient vooral om mensen te waarschuwen.

Oplichting in de cryptowereld

OneCoin is één van de grootste, maar zeker niet het enige verhaal die je kunt vinden over oplichting in de wereld van cryptocurrency. Zo heeft de Belgische overheid vorige week nog een zwarte lijst voor websites over cryptovaluta naar buiten gebracht. Maar ook zaken als ‘pump- en dumpgroepen‘ kunnen jou snel van je geliefde bitcoin of andere cryptomunt afhelpen.

Het is dus vooral opletten geblazen. Overal, maar zeker online. En al helemaal als je te maken hebt met een nieuwe industrie als deze waar er nog niet echt strenge en duidelijke regels zijn voor een heleboel zaken.

Bron: Cointelegraph

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Scam alert! Bitconnect 2.0 komt uit in juli 2019

Robin Heester

Bitcoin (BTC) hashrate met 40% gestegen naar bijna nieuw record

Marvin Kroon

Fidelity: Institutionele investering in cryptocurrency als bitcoin gaan groeien

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.