bitcoin Kraken ceo btc koers update altcoins altseason
Nieuws » ‘Bitcoin (BTC) koers bereikt met breken $8.000 nieuwe mijlpaal’

‘Bitcoin (BTC) koers bereikt met breken $8.000 nieuwe mijlpaal’

De bitcoin (BTC) koers heeft afgelopen nacht de $8.300 grens gebroken na een eerdere correctie richting $7.500. Op moment van schrijven corrigeert de koers onder de $8.000. Het breken van de grens heeft bij een aantal bepalende spelers in de cryptomarkt geleid tot nieuw vertrouwen in bitcoin. ‘Zodra instituties hun allocatie in bitcoin uitbreiden naar 2%, dan komt een koers van $10.000 in zicht’, aldus positivus Tom Lee van Fundstrat.

Bitcoin (BTC) koers

De koers van bitcoin verovert met het breken van de $8.000 grens weer nieuw terrein. Vannacht rond drie uur Nederlandse tijd werd even de $8.300 grens gebroken. Op moment van schrijven is er een correctie gaande richting de $8.000.

bron: Coincap.io

Het ‘bullish’ momentum van de afgelopen week heeft bij de nodige spelers in de markt voor nieuw optimisme gezorgd. Is de cryptowinter dan wérkelijk voorbij? Heeft bitcoin een bodem te pakken bij $6.000?

Tyler Winklevoss, een van de Winklevoss broers ziet de opmars pas als de ‘bodem van de eerste inning’. In totaal telt een honkbalwedstrijd negen innings.

Ook analist en belegger Luke Martin (ruim 200.000 volgers op Twitter) zegt dat een bitcoin run nooit zal wennen.

Ook bitcoin ‘bull’ en analist Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat benadrukt nogmaals de stijging van BTC in 2019. De recente opmars leidt ook tot FOMO bij instituties, het gevoel de boot te missen.

Naarmate de allocatie in de asset BTC toeneemt vanuit hedge – en pensioenfondsen, is het breken van $10.000 dit jaar een serieuze optie, aldus Lee.

Met een rendement van 100% is bitcoin de best presterende asset van 2019 en declasseert het olie, de Nasdaq, S&P 500 en vastgoed, zo wijst Alex Krüger er fijntjes op.

De ervaren analist en belegger Josh Rager deelt een sneer uit naar nieuwszender CNBC. Zodra dit medium spreekt over een correctie van de koers, dan is een komende stijging bij deze bevestigd, aldus Rager.

Of toch een correctie richting $6.000?

Maar analist Anthony Grisanti van GRZ Energy heeft wellicht een valide punt.

Net zoals analist Stef den Tuinder van Altcoinbase wijst Grisanti op een ‘bitcoin futures gat’ van $6,870 naar $6,425. Hij zegt: “Zodra beleggers winst gaan nemen, wordt dat ‘gat in de markt’ opgevuld”. Een gezonde ontwikkeling overigens. aldus Grisanti.

Volgens Jason A. Williams ís die correctie er afgelopen nacht al geweest. De koers daalde richting $7.500, maar herstelde snel en schoot door naar $8.300. Daar ondervindt de koers wel zware weerstand, zo lijkt het.

Altcoins

Ethereum (ETH) is afgelopen nacht door de $270 grens gebroken. Ook Stellar (XLM) valt op met een stijging van 18%. Zet altseason voort of volgt een correctie? Bij een aantal altcoins lijken beleggers wat winst te nemen.

Binance Coin is sinds het volledig opstarten van de handel op de cryptobeurs woensdagmiddag ook gestegen met 5,8%.

Bronnen: OnchainFX / CCN

crypto kopen 

Nieuwsoverzicht 15 mei

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘De dollar wordt 800 keer meer gebruikt om geld wit te wassen dan Bitcoin’

Marvin Kroon

Chris van MMCrypto: ‘In een bullmarkt koop je dips, bij bearmarkt verkoop je spurt omhoog’

Robin Heester

Bitcoin (BTC) bereikt ‘all-time high’ ten opzichte van ethereum (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder