bitcoin samsung chips
Nieuws » Koreaan vraagt patent voor Samsung Coin aan zonder toestemming

Koreaan vraagt patent voor Samsung Coin aan zonder toestemming

Op 10 juli vroeg Kim Nam-jin een patent aan op Samsung Coin bij het Koreaanse bureau voor intellectueel eigendom. Nam-jin wil de term claimen in het Koreaans en in het Engels.

Deze aanvraag wordt door Samsung echter direct afgeschoten. Het bedrijf reageert tegenover CoinDesk op de aanvraag: ”Wij werken niet op deze manier.”

Het rapport zegt dat het handelsmerk behoort tot een uitgebreide categorie: downloadbaar elektronisch geld computerprogramma. Dat laatste is uiteraard vrij vertaald. Andere categorieën: elektronische betaalkaart, elektrisch encryptie apparaat. Terwijl blockchain en cryptomunten nergens expliciet worden genoemd.

Niet de eerste keer

Nam-jin schijnt dit vaker te proberen. De beste man probeerde een ander Koreaans bedrijf, LG, voor te zijn met een patent op hun ThingQ Wallet. LG was hem echter voor. Het bedrijf zet met deze wallet de eerste stapjes in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten.

Nam-jin is nu wel op tijd met het het aanvragen van dit patent, maar het houdt waarschijnlijk geen stand. Het is onduidelijk hoe diep de zakken van de man zijn, maar van Samsung ga je het waarschijnlijk niet winnen.

Samsung

Wanneer bedrijfsmunten echt een ding worden, lijkt Samsung wel een goede kandidaat om naar te kijken. Het bedrijf is de laatste jaren bezig om ook een plekje te vergaren in de cryptospace.

Eerder deze maand lanceerde het een software development kit voor Ethereum. Daardoor moeten ontwikkelaars gestimuleerd worden om te applicaties te bouwen voor de telefoons van Samsung.

Daarnaast is de Koreaanse gigant ook in het wereldje van bitcoin mining gedoken. Samsung is bezig met een lijn aan chips die specifiek zijn ontworpen om zo efficiënt mogelijk BTC te delven.

En om het af te sluiten: Samsung investeerder eerder dit jaar ook miljoenen in de hardwarefabrikant achter de Ledger hardware wallets.

Het bedrijf is dus erg actief in de wereld van cryptomunten. De aanvraag voor patent op Samsung Coin komt niet uit eigen gelederen, maar tegelijkertijd lijkt het stiekem een logische stap. Al zou het natuurlijk ook fantastisch zijn wanneer de Koreanen inzetten op open blockchains als bitcoin en Ethereum in plaats van een eigen project.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) stilletjes toegevoegd aan blockchain appstore van Samsung

Wessel Simons

Samsung voegt nieuwe dApps toe aan Blockchain KeyStore

Arnold Hubach

Pundi X werkt samen met Samsung en biedt bitcoin betalingen in winkels

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder