5 opmerkelijke feiten over Ethereum die je waarschijnlijk nog niet weet

We laten vandaag een aantal opmerkelijke feitjes de revue passeren. En dan hebben we het niet over de nieuwe all-time-high (ATH) van Ethereum of dat het Bitcoin Cash gaat gebruiken om schaalbaarheidsproblemen op te lossen. Het gaat over iemand 2100 ETH aan transactiekosten heeft betaald voor een betaling van slechts 0,1 ETH. Of een feitje dat 33% van alle Ethereum in handen is van whales.

Eén miljoen transacties op één dag

Laten we beginnen met enkele ruwe cijfers en feiten over Ethereum. Ether heeft inmiddels meer dan 497.000.000 transacties verwerkt en ja, dat is een enorm aantal. Het volume van Ethereum is in slechts zeven maanden met $100 miljoen toegenomen. De laatste tijd groeit het netwerk exponentieel. Op 4 januari 2018 verwerkte het netwerk 1.349.890 transacties op één dag. Op 27 mei dit jaar telde het netwerk meer dan 940 duizend transacties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een derde van Ethereum is in handen van Whales

Hoeveel Ethereum heb jij op je wallet? Voor het gros van de mensen zal dit tussen de 2 en de 10 ETH zijn. Dat is namelijk het geval op 70.000.000 verschillende adressen. Voor 376 whales ligt het net wat anders.

Er werd ontdekt dat 33% van Ether in handen is van slechts 376 wallets. Volgens Chainalysis is het effect van deze whales op de prijs minimaal, omdat de meesten het vasthouden en niet verhandelen.

Een groep van zo’n 1.600 investeerders had in april 2018 bijna een derde van alle Bitcoin in bezit met een totale waarde van 37,5 miljard dollar (prijs op 11 juni 2018).

De duurste Ethereum-transactie ooit

In februari 2019 maakte iemand een transactie van 0,1 ETH en betaalde hier 2.100 ETH aan transactiekosten voor. Dit had op dat moment een waarde van ongeveer $300.000. Het lijkt erop dat de arme kerel de transactiekosten heeft verwisseld met de volledige waarde.

De bijdrage van 2.100 ETH werd ontvangen door miningpool Spark. Gelukkig bevroor de pool deze enorme hoeveelheid ETH en besloot te wachten tot de afzender contact met hen had opgenomen.

Om een lang verhaal kort te maken: ze vonden de echte afzender van de transactie die een fout had gemaakt. Beide partijen kwamen overeen de kosten te splitsen en Sparkpool gaf 1.050 ETH terug aan de afzender.

87% van alle DApps werkt op Ethereum

Volgens het onderzoek van het Fluence Network draait een grote meerderheid van gedecentraliseerde applicaties (DApps) op het Ethereum-platform. 87% procent van de applicaties gebruikt de-blockchain van Ethereum, 19% gebruikt EOS en 8% gebruikt Tron.

Het grootste aandeel actieve DApp-gebruikers op het Ethereum-platform zijn gamers. Ze zijn goed voor meer dan 40% van de hele community. Op Ethereum gebaseerde games hebben al een enorme en loyale community van actieve gamers gecreëerd. Kijk maar naar de CryptoKitties- of Blockchain Cuties.

De Blockchain Bandit

Heb je het verhaal gehoord over een hacker die 45.000 ETH heeft gestolen door alleen privésleutels te raden? Met de miljoenen ETH-adressen die er nu zijn, lijkt het een zoektocht naar een specifieke zandkorrel op het strand. In feite vond de hacker 12 zwakke privésleutels.

Dat is niet alles. De Independent Security Evaluators (ISE) heeft meer dan 700 wallets gevonden met zwakke privésleutels waartoe ze daadwerkelijk toegang kregen. Maar waarom worden zulke eenvoudige toetscombinaties gegenereerd?

Volgens hen zijn er twee mogelijke verklaringen waarom zwakke privésleutels bestaan. De eerste is een storing in de codering waardoor de software deze heeft gegenereerd. De tweede is dat houders duplicaten hebben gemaakt met dezelfde wachtwoordzinnen als “ABC123”, “qwerty”, “wachtwoord”, enz.