bitcoin btc update

Bitcoin (BTC) Update: koers zakt naar $8.300, komt er een stijging?

De bitcoin (BTC) markt komt langzaam weer in beweging. Grote bewegingen waar veel geld op kan worden verdiend. Daar waar de koers vorige week nog boven $9.000 schoot, zakte het deze week een stukje terug richting de $8.000.

Met een prijs momenteel rond $8.300, lijkt de markt zich langzaam weer klaar te maken voor een nieuwe stijging.

bitcoin meester

Bitcoin daggrafiek

De flinke stijging naar een prijs boven $9.000 van Bitcoin zorgde ook voor indicators, die ver in de gevaarlijke zones terecht kwamen. Oftewel de zones waarin een kans op reversal goed mogelijk is. Dat is deze week ook weer waar gebleken, waarbij de reversal plaatsvond en de koers terugviel richting $8.000.

In de ogen van de wat minder ervaren handelaar een angstig teken. Maar niets is minder waar. Met het terugvallen van de prijs is er weer genoeg kracht en ruimte voor een nieuwe test van $9.000.

We kunnen deze signalen duidelijk zien op de daggrafiek bitcoin. Een indicator als bijvoorbeeld de Stoch, de gele lijn in de chart, liet zien dat de prijs met $9.000 te snel was behaald.

Dat wil zeggen dat het volume tijdens de pump snel afnam. En dus weinig handelaren nog rond $9.000 BTC kochten. Er was dus niet genoeg vertrouwen of kracht voor een verdere stoot naar boven.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin daily chart 23 januari 2020

Het zakken van de prijs laat al snel zien dat er weinig kracht is van bears om deze nog veel verder te laten zakken. De relatief kleine beweging van bijna $700 laat een snelle daling zien in momentum indicators.

Een potentiële reversal komt daardoor al weer snel in zicht. Dit komt mede door een sterke support rond de $8.000. De huidige prijs rond $8.300 laat zien dat er nog wat ruimte is voor een test naar $8.000 maar zal zonder rare bewegingen een reversal kunnen maken.

Bitcoin uurgrafiek

We zoemen verder in en pakken de uurgrafiek erbij. De prijs zit in de oversold regionen en kan op ieder moment een reversal maken.

De mate waarin dit gebeurd is echter afhankelijk van het volume dat hierbij komt. Weinig volume zal ons wellicht richting $8.500 tot $8.600 brengen. Echter zien we ook prijzen van $8.400 waarbij de prijs moeite kan hebben met het omhoog breken.

Bitcoin hourly chart 23 januari 2020

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Wat gaat bitcoin doen?

Het ziet er dus naar uit dat de prijs niet veel langer verder zal zakken maar dat er nog wat ruimte is tot wellicht de support rond $8.000. Een reversal omhoog kan zorgen voor een koers richtig $8.600 of met een beetje geluk en heel veel volume een hertest van $9.000.

Het laatste scenario lijkt echter nog niet zo snel te gebeuren. Het breken van $9.000 is een groot psychologisch level en kan mede daardoor moeilijkheden met zich meebrengen.

Prijzen eventueel onder $8.000 zullen voor een bearish weekeinde zorgen. Consolidatie rond het huidige level kunnen we daarentegen nog steeds als bullish zien.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!