Goedemorgen Bitcoin: beurs reserves duiken onder 2,6M BTC

1269 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elon Musk waarschuwt voor val Amerikaanse economie: Bitcoin als redding?

Elon Musk heeft opnieuw zorgen geuit over de toekomst van de Amerikaanse economie. Hij denkt dat de Amerikaanse overheid te veel geld uitgeeft, wat kan leiden tot faillissement. Kan dit betekenen dat Bitcoin als mogelijke financiële redding wordt gezien?

Elon Musk waarschuwde gister op X dat de Amerikaanse overheid te veel uitgeeft. Volgens Musk loopt de schuld van het land snel op, en dat kan tot faillissement leiden. Hij wees erop dat de regering van plan is om tegen 2035 nog eens $16 biljoen aan de nationale schuld toe te voegen. “Bij de huidige uitgaven loopt Amerika recht op een faillissement af. Overheidsuitgaven zijn de oorzaak van inflatie,” zei Musk.

Ondanks dat de inflatie lijkt te dalen, blijven zorgen bestaan over de economie. Nieuwe cijfers laten zien dat de inflatie in juli 2,5% was, net als in juni. Dit is iets lager dan de verwachte 2,6%. Toch heeft dit het vertrouwen niet hersteld, want de nationale schuld is inmiddels opgelopen tot $35,27 biljoen. De Federal Reserve moet binnenkort beslissen over renteverlagingen, wat de spanning op de financiële markten verder vergroot.

Vitalik Buterin verplaatst honderden tokens, ETH koers blijft dalen – wat gaat Ethereum doen?

Mede oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft onlangs ruim 800 ETH naar een exchange gestuurd. Het groot aantal Ethereum, dat zo’n $ 2,01 miljoen bedraagt, is gedeeltelijk verkocht via de exchange. De koers van Ethereum wankelt, maar kan het binnenkort een herstel maken?

Van de 800 ETH die verplaatst is naar een exchange is dus iets minder dan 25% al verkocht. 190 ETH is omgewisseld naar $ 477,000 in de stablecoin USDC. 

Investeerders vragen zich af wat er achter de transactie zit, aangezien Vitalik Buterin Ethereum sinds 2018 niet heeft verkocht voor zijn eigen voordeel. Is het gedeeltelijk verkopen een strategische zet of had de co-founder geld nodig voor een liefdadigheidsactiviteit?

Een aantal weken geleden hebben we gezien dat er ruim 3000 ETH verplaatst werd naar een exchange, wat zo’n $ 8 miljoen bedroeg. Daardoor begint het er toch op te lijken dat het Ethereum-team een strategische verschuiving van haar fondsen aan het realiseren is. 

Bitcoin reserves duiken onder 2,6M BTC: Wat betekent dit voor de koers?

De Bitcoin koers worstelt om de belangrijke $60.000 terug te winnen. Ondanks de dalingen in de koers is er een opvallende trend: de Bitcoin exchange reserves nemen af. Dit betekent dat whales steeds minder bereid zijn om hun Bitcoin te verkopen. Kan dit de Bitcoin koers doen laten stijgen?

Uit analyse van gegevens van CryptoQuant blijkt dat de Bitcoin-exchange reserves opnieuw een dieptepunt hebben bereikt. De reserves zijn gedaald naar ongeveer 2,6 miljoen BTC, vergeleken met meer dan 3 miljoen BTC in januari. Deze daling wijst op een afname van de liquiditeit op de beurzen.

Minder liquiditeit kan positief zijn voor de Bitcoin koers. Dit komt doordat minder houders bereid zijn om hun BTC te verkopen, wat de verkoopdruk op de markt vermindert.

Dit patroon wordt vooral gedreven door langetermijnhouders, ofwel HODLers, die vertrouwen hebben in de toekomstwaarde van Bitcoin en niet geïnteresseerd zijn in kortetermijnhandel. Naarmate het aantal langetermijnhouders toeneemt, kan de markt stabieler worden en minder gevoelig zijn voor paniekverkopen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...