Goedemorgen Bitcoin: Gaat Cardano (ADA) koers stijgen?

734 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Analisten verwachten “Uptober”: Gaat de Bitcoin koers binnenkort stijgen?

September is meestal een moeilijke maand voor crypto. Deze maand heeft historisch gezien vaak negatieve resultaten laten zien, zowel voor cryptocurrencies als voor de Amerikaanse aandelenmarkten. Hierdoor is september vaak een tijd om risico’s te nemen. Of we nu echt het dieptepunt hebben bereikt, is nog niet duidelijk, maar veel analisten voorspellen een herstel van de Bitcoin koers in oktober.

In tegenstelling tot september, laat oktober vaak een positieve trend zien. Historische gegevens ondersteunen deze verwachting. De S&P 500 heeft in de afgelopen 100 jaar vrijwel altijd een daling in september laten zien. Bitcoin heeft in 8 van de 11 laatste septembers ook een daling ervaren.

De bekende analist Ali Martinez heeft onlangs een grafiek gedeeld en gezegd: “Hoewel september historisch gezien moeilijk is voor Bitcoin, komt oktober eraan. Deze maand, vaak ‘Uptober’ genoemd, staat bekend als een van de beste maanden voor Bitcoin.”

Cardano bullish: ADA koers mogelijk richting $0,38 door investering van $70 miljoen

De Cardano koers schommelt al een tijdje tussen de $0,30 en $0,35 omdat het moeite heeft om door belangrijke weerstandsniveaus heen te breken. Dit komt door verkoopdruk die de koers omlaag duwt. Toch laten nieuwe data zien dat steeds meer investeerders besluiten ADA te kopen. Zou dit kunnen leiden tot een koersstijging?

De Cardano koers is momenteel $0,3344, wat een daling van 7% betekent in de afgelopen week. Toch zien veel investeerders dit als een goed moment om in te stappen.

Volgens gegevens van IntoTheBlock, een platform dat de markt analyseert, zijn er grote kooporders geplaatst op de 20 grootste exchanges. Er zijn in totaal 220 miljoen ADA-tokens gekocht, wat bij de huidige koers meer dan $70 miljoen waard is.

Solana koers op het randje: Daalt SOL naar $112?

De Solana koers is de afgelopen 40 dagen met meer dan 17% gedaald. Dit komt deels door zorgen over de Amerikaanse economie door slechte banenrapporten. Deze daling kan mogelijk doorgaan, maar er zijn ook tekenen dat er na de daling een kans is op herstel en stijging. Dus wat gaat de SOL koers doen?

Volgens analist Carl Runefelt staat de Solana koers op een belangrijk punt. SOL beweegt momenteel in een dalend driehoekspatroon. Dit patroon kan zowel een verdere daling als een stijging betekenen, afhankelijk van hoe het zich ontwikkelt.

Runefelt denkt dat als de bears de overhand houden, de koers kan zakken naar $112,5. Maar als de bulls de markt overnemen, kan SOL stijgen naar $155, net boven het hoogste punt van het patroon, waar veel liquiditeit ligt.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...