Goedemorgen Bitcoin: advies over BTC in traditioneel portfolio

6184 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Brian Armstrong: Coinbase moet financiële app van de toekomst worden

Coinbase CEO Brian Armstrong wil van zijn beursplatform HET financiële account bank de toekomst maken. Het grote doel van Armstrong is dat iedereen uiteindelijk Coinbase gebruikt voor al zijn financiële zaken. Worden crypto-exchanges de bankrekeningen van de toekomst?

“In de bankenwereld doen ze aan fractioneel bankieren en daar zijn ook specifieke regels voor. Wij zijn niet van plan om een bank te worden, maar willen graag het primaire financiële account voor mensen worden.

Met de digitalisatie van geld en mobiel geld op je telefoon, is jouw telefoon de bank van de toekomst. Er gaat een hele generatie kinderen opgroeien zonder het idee van fysieke bankgebouwen. Hun telefoon zal als portemonnee functioneren. Dat is hoe ze worden betaald. Dat is hoe ze leven en geld lenen als en wanneer dat nodig is.

‘Bitcoin en Ether zijn goed voor traditionele beleggingsportfolio’s’

BBVA, een van de grootste Spaanse banken, heeft recentelijk onderstreept dat het toevoegen van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) aan traditionele beleggingsportefeuilles aanzienlijke voordelen kan opleveren.

Philippe Meyer, hoofd van digitale en blockchainoplossingen bij BBVA, gaf aan dat zelfs een kleine allocatie van 3% tot 5% in deze cryptovaluta’s een merkbare verbetering in het rendement op investeringen kan bieden. Tijdens de Web3 Corporate Innovation Day benadrukte Meyer dat een dergelijke strategie de prestaties van portefeuilles significant kan verbeteren.

Aanklagers in VS willen Ethereum ontwikkelaar niet eerder vrijlaten na ‘advies aan Noord-Korea’

Virgil Griffith, een voormalige ontwikkelaar van Ethereum, zit momenteel een gevangenisstraf van 63 maanden uit voor het overtreden van Amerikaanse sancties tegen Noord-Korea. Griffith, die in april 2022 werd veroordeeld, heeft een verzoek ingediend om zijn straf te verkorten. Amerikaanse aanklagers hebben zich echter fel verzet tegen dit verzoek.

Griffith werd een centrale figuur in de community vanwege zijn werk bij Ethereum, waar hij bijdroeg aan de ontwikkeling van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.

De sancties tegen Noord-Korea zijn bedoeld om de financiering van het nucleaire programma van het land te beperken en te voorkomen dat het regime geld gebruikt voor wapenontwikkeling en andere illegale activiteiten.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...