Betalen met bitcoin (BTC): Lightning Labs lanceert desktop app op mainnet

Lightning Labs heeft een desktop app op het bitcoin (BTC) mainnet gelanceerd. Met de app wordt het gebruik van het Lightning Network (LN) laagdrempeliger gemaakt. Met LN is een extra betaallaag bovenop het bitcoin netwerk gecreëerd: peer-to-peer betalen is mogelijk zonder dat het bitcoin mainnet belast wordt. Lightning Labs geldt als één van de grootste bitcoin ontwikkelaars achter LN.

Betalen met Bitcoin (BTC): desktop app

Voorheen draaide de desktop app op het testnet van bitcoin (BTC). Door de launch kunnen gebruikers de desktop app gebruiken om geld te versturen en ontvangen, bijvoorbeeld Satoshi’s (sats). Eén bitcoin is opgedeeld is 100 miljoen sats.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De app is non-custodial, waarmee de private keys van hun BTC in eigen handen hebben en niet van een derde partij zoals een exchange of bank. De app werkt op Windows, MacOS en Linux.

Lightning Network

Het Lightning Network (LN) maakt “instant” betalen met Bitcoin mogelijk. De betalingen zijn continu mogelijk zonder dat het mainnet van bitcoin wordt belast. Verificatie van de betaling gebeurt pas als de LN-kanalen gesloten worden.

Dit is een behoorlijke verbetering ten opzichte van het huidige bitcoin-netwerk dat gemiddeld slechts elke 10 minuten een blok creëert.

Lightning wallet

De Lightning Labs ontwikkelaars hebben de Tankred Hase en Valentine Wallace ontwikkeld. In een aparte blogpost leggen ze uit wat ze hebben gedaan.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Driving this release is a complete commitment to scaling the principles that Bitcoin was built on: privacy, security, and self-determination. For that we need to go beyond custodial solutions and enthusiast guides and deliver a great user experience for everyone.”[/penci_blockquote]

Andere apps die al direct met het bitcoin netwerk communiceren zijn onder meer Bluewallet, Zap en Zeus.

Neutrino

Uit dezelfde koker komt het Neutrino-protocol, bedoeld om een wallet te draaien op lichtere apparaten zoals smartphone of ander slim apparaat. De oplossing wordt als volgt uitgelegd:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Neutrino is a light client specification that allows non-custodial Lightning wallets to verify Bitcoin transactions with improved privacy, minimized trust, and without needing to sync the full Bitcoin blockchain (which is about 200 GB).

Instead, apps only need to download and verify tens of megabytes worth of filter headers in a matter of minutes. This enables non-custodial solutions on mobile phones as well as other low-powered devices.[/penci_blockquote]

Mobiele apps

Lightning Labs heeft ook de nodige plannen met mobiele apps. De ontwikkelaars willen “zo snel mogelijk” met een iOS en Android app op te proppen komen.

Deze week kwam Lightning in het nieuws: via de betalingsprovider Moon is het mogelijk om met een lightning wallet bij Amazon spullen af te rekenen.

Met behulp van een broswer plug-in is het mogelijk om met bitcoin betalingen te doen bij Amazon. Met je lightning wallet kun je met BTC betalen.

Bron: Coindesk

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Lees meer