‘Bitcoin (BTC) sluit 2020 boven $12.000’ aldus deze miljardair

Bitcoin (BTC) gaat volgens Mike Novogratz in 2020 weer de $12.000 aantikken. Volgens de investeerder zal de markt weer herstellen.

Bitcoin (BTC) voorspelling

Novogratz is de medeoprichter van Galaxy Digital. Hij deed mee aan de goede gewoonte om aan het einde van het jaar vooruit te kijken en voorspellingen te doen. In een tweet liet hij weten dat hij verwacht dat onder andere Trump de verkiezingen zal verliezen met ten minste 10 miljoen stemmen..

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Trump is een criticus van cryptocurrencies. In juli verklaarde hij dat Bitcoin geen echt geld is.

Novogratz voegde eraan toe dat als Trump zou winnen, hij zich aan een weddenschap zal houden die hij met een andere Twitter-gebruiker heeft gedaan. Het symbolische bedrag is 1 Ethereum (ETH) – ongeveer $130.

Hij heeft het hele jaar door verschillende voorspellingen gedaan. Hij staat bekend om zijn optimistische uitlatingen. Deze keer verwacht hij dus dat de markt eind 2020 boven de $12.000 zal sluiten.

In mei, toen Bitcoin nog rond de $6.000 verhandeld werd, zei hij dat hij verwachtte dat de prijs de $20.000 zou bereiken binnen de achtien maanden. Inmiddels zijn we dus zeven maanden verder en heeft deze voorspelling nog een jaar om aan de verwachtingen te voldoen.

Grote praat, moon soon

Zijn enthousiasme lijkt met deze nieuwe voorspelling iets af te zwakken. Maar Novogratz is niet de enige die gelooft dat er volgend jaar grote dingen op de markt gaan gebeuren.

Eerder in december beweerde de beruchte Bitcoin-bull John McAfee al dat Bitcoin tegen 2021 $1 miljoen waard zou zijn.

Hij liet echter ook weten minder tijd in cryptocurrencies te willen steken omdat hij de strijd aan wil gaan met Trump als presidentkandidaat. Maar hij heeft hier ook al over laten weten dat hij ook wel inziet dat hij hier geen enkele kans toe heeft.

Bobby Lee verwacht dat Bitcoin in 2028 de kapitalisatie van goud voorbij gaat met een prijs van $500.000.

Ook de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger verwacht dat de prijs van bitcoin (BTC) de komende twee jaar nog fors door stijgen naar de $100.000. Hij zet zijn uitspraak kracht bij met het power-law-model.

In een uitgebreid Medium-artikel legde de analist het model uit om de toekomstige prijs van bitcoin te voorspellen. Zo trekt hij de conclusie: tussen 2021 en uiterlijk 2028 bereikt BTC een prijs van minstens $100.000 per stuk.

Hopium en speculoos

Ook de Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs (47) ziet potentie genoeg. Met het gereguleerde First Block Capital heeft hij een ‘crypto only’ fonds opgericht met een zeer sterke focus op bitcoin (BTC). Hij is medeoprichter van Hut 8, een bitcoin miningbedrijf dat is genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

In een eerdere podcast met BitcoinMagazine liet hij al weten dat hij er niet raar van zou opkijken als BTC naar de $200.000 gaat.

Tot slot nog een uitspraak van Tim Draper. De investeerder deed eerder dit jaar een uitspraak dat Bitcoin (BTC) wel eens naar de $250.000 kan gaan. De tijdspanne die hij aan deze voorspelling hangt is 2022 (of begin 2023).

Wat denk jij? Kom gezellig langs in ons Telegram chatkanaal en praat mee over alle nieuwtjes en voorspellingen.