Bitcoin (BTC) reageert amper op Bitfinex/Tether fiasco, gaat koers richting $5.500?

Bitcoin update - De maand april staat in het teken van twee beslissende momenten. De plotselinge stijging van bitcoin (BTC) door de $5.000 grens op dinsdag 2 april en de daling richting $5.000 afgelopen week na het Bitfinex/Tether USDT-fiasco. De stof lijkt rondom deze soap te zijn neergedaald, en analisten verwachten dat bitcoin zich verder gaat herstellen de komende tijd. Bitcoin (BTC) is op moment van schrijven $5.292 volgens marktindex OnchainFX.

Bitfinex/Tether

De firma iFinex uit Hongkong, geleid door de Nederlander Jean-Louis van der Velde, is deze week door de speciaal aanklager van New York in staat van beschuldiging gesteld. Onder de paraplu van iFinex hangen cryptobeurs Bitfinex en stablecoin Tether USDT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfinex is één van de grootste bitcoin beurzen ter wereld, uitgaande van het handelspaar BTC-USD. De aanklacht: er is voor $700 miljoen aan Tether’s kasreserves aangewend om een financieel gat van $850 miljoen bij de cryptobeurs te dichten. Bitfinex heeft vrijdagochtend de beschuldigingen betiteld als "onterecht en vals".

Centrale vraag is of de gelden zijn terug te vorderen van Crypto Capital Corporation. Het is onduidelijk welke tegenprestatie deze firma uit Panama daarvoor leverde. Naast dit incident, bestaan er langer twijfels rondom de bedrijfsvoering van iFinex en Bitfinex en de stabiliteit van 'stablecoin' Tether USDT,

Bitcoin (BTC) koers en Bitfinex/Tether fiasco

Vooralsnog heeft de markt amper gereageerd op de commotie of FUD (Fear, uncertainty & despair). Een van de weinige reacties is dat beleggers op Bitfinex $175 miljoen uit de cryptomunten bitcoin, ethereum en XRP trokken.

Zaterdagnacht is de koers door de $5.300 grens heen gegaan. Op moment van schrijven noteert BTC een prijs van $5.285 (OnchainFX) of $5.303 (Coincap.io).

Volgens Chris Burniske, partner bij durfinvesteerder Placeholder, is de impact "te verwaarlozen". Burniske is investeert met dit boutique fonds "early stage" in onder meer: data, De-Fi (decentrale finance), cryptovaluta, governance en dApp platforms zoals ethereum.

Volgens de investeerder staat de koers van BTC (wederom) op een kruispunt. Gaat de koers de niveaus $4.200/$4.000 testen of gaat deze verder stijgen?

Cryptotwitter

Op dit moment is het nog onduidelijk welk scenario zich gaat ontvouwen. Hoe beoordelen andere analisten de koers van bitcoin? Josh Rager ziet weinig tot geen invloed vanuit de "Bitfinex situatie". Hij spreekt zelfs van een long-positie en een stijging richting $6.000.

Ook Big Chonis ziet dat de grafiek van BTC met "higher lows" komt.

Analist Murad Mahmudov (48.000 Twittervolgers) en choef investment officer bij Adaptive Capital is vrij bullish op BTC. Hij trekt een lijn richting $6.400. Dat standpunt baseert hij onder meer op de Relative Strength Index (RSI) en koerstrends (funding en premium) bij shortbeurs BitMEX.

Ook de doorgaans solide Crypto Monk ziet dat het stof is neergedaald en dat bitcoin daarvan kan profiteren.

Toetreden eTrade en TD Ameritrade

Volgens marktvolger Alex Krüger moet de markt verder. Hij ziet het toetreden van grote Amerikaanse brokers zoals TD Ameritrade en eTrade als een sterk teken.

Altcoins

Een wisselend beeld in de top 10 met geen uitschieters naar boven of naar beneden.

Nieuwsoverzicht op Koningsdag

Bronnen: OnchainFX/ Bitfinex/ Ethereumworldnews / NewsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...