Bitcoin (BTC) koers klimt naar $9.200, analisten voorzien verdere stijging

De Bitcoin (BTC) koers is zondagavond gezakt naar $8.850, maar de cryptomunt heeft bij $8.800 een nieuw support weten te leggen. Op moment van schrijven is de koers $9.185. Zetten we weer koers richting $9.300 en hoger?

Bitcoin (BTC) update

De grootste cryptomunt is na het breken van $9.300 gedurende de zondag bijna $500 dollar gezakt. ‘Bulls’ hebben deze dip gekocht, waarna de koers terug veert boven de $9.000. Is dit een robuust herstel?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analist John van Meer concludeerde in zijn bitcoin analyse zondagmiddag:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”John van Meer”]Dit is een gezonde pullback voor deze prijsbeweging. Zolang de bulls stand houden en niet onder de $8.768 komen. zie ik gebeuren dat de volgende weerstandspunten (groene lijnen) worden gebroken. Dit zal de prijs tot net onder de $10.000 brengen.[/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) koers klimt naar $9.200, analisten voorzien verdere stijging

Wat zeggen analisten op Twitter over de koers?

De populaire analist Josh Rager merkt op dat bitcoin (+17,6 winst) de week goed heeft afgesloten. Hij voorspelt een test van de weerstandszones $9.500/$9.600.

Ook Luke Martin verwacht voorlopig dat de opwaartse trend doorzet: een koers van $9.400 is niet ondenkbaar.

Zondag was het ook spannend of de $8.950 zou breken, merkt Joe McCann op.

Uiteindelijk wist Bitcoin de week op $8.975 te sluiten. Afgaande op de huidige koersontwikkeling kregen kopers weer vrij spel om de koers te laten stijgen.

Nieuwsoverzicht

Een aantal opvallende nieuwtjes van de afgelopen 24 uur.

1. ‘Facebook komt deze week met ‘Libra Association’ en lanceert testnet’

Facebook kondigt deze week de Libra Association aan. Deze groep moet cryptomunt Libra gaan aansturen.
De partners van Facebook vormen in deze stap naar een cryptomunt het hart van deze coalitie. De Libra Association gaat opereren vanuit het Zwitserse Genève. Naast deze aankondiging op 18 juni wordt het testnet ook officieel gelanceerd.

2. Raven Protocol (RAVEN) houdt crowdfunding op Binance DEX

Binance kan het platform zijn voor weer een nieuw verdienmodel in de cryptospace: een tokensale op de Binance ‘DEX’. Na initial coin offerings (ICO) en initial exchange offerings (IEO) hebben we dus een nieuwe crowdfunding methode.

3. Bittrex schrapt 42 cryptomunten uit aanbod voor Amerikaanse klanten

Bittrex schrapt tientallen altcoins uit haar aanbod voor Amerikaanse klanten. De cryptobeurs voert de maatregelen per 28 juni in. Dat betekent dat Amerikanen deze cryptomunten niet meer via Bittrex kunnen handelen.

Altcoins

De meeste altcoins zitten de afgelopen 24 uur in de lift.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...