Record aantal Bitcoin (BTC) whales anticiperen op halving: 1.850

Record aantal Bitcoin (BTC) whales anticiperen op halving: 1.850

Een record aan bitcoin (BTC) whales zijn actief in aanloop naar de bitcoin halving. Het gaat om 1.850 'entiteiten' die 1.000 bitcoin of meer op hun balans hebben staan, zo blijkt uit een recent "Week On-Chain" rapport van marktonderzoeker Glassnode.

1.000 Bitcoin staat voor circa 6,9 miljoen dollar, omgerekend 6,3 miljoen euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whales en halving

Het gaat om het hoogste aantal whales in de afgelopen twee jaar. Volgens de onderzoekers was dit patroon ook zichtbaar bij de vorige halving uit 2016. Whales die 'stilletjes' steeds meer BTC accumuleren.

Zoals bekend gaat rond 12 mei de block reward voor miners van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per gevonden block.

We zitten nu iets meer dan 28 dagen voor dit evenement, dat om de vier jaar plaatsvindt. Opvallend: in 2016 in het tweede kwartaal lag het aantal whales ook al rond de 1.850 stuks. History repeats?

Zoals Glassnode het zelf samenvat:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Deze trend impliceert dat whales bitcoin aan het accumuleren zijn ondanks de onzekere markt. Anticiperen ze hiermee op een toekomstige stijging? Het lijkt er wel op'. [/penci_blockquote]

Record aantal Bitcoin (BTC) whales anticiperen op halving: 1.850

Bitcoin entiteiten met 1.000 Bitcoin of meer. Bron: Glassnode

Accumulatie

Glassnode meldde vorig jaar oktober al dat whales bitcoin aan het accumuleren zijn. Dus deze trend zet zich door ondanks toenemende onzekerheid op de financiële markten mede vanwege COVID-19. Ook is er accumulatietrend gaande bij wallets met meer dan 1 BTC op de balans.

De 'entiteiten' zijn miners, crypto exchanges, fondsen of family offices die een grote hoeveelheid bitcoin oppotten. Maar ook brokers of market makers kunnen (tijdelijk) een grote hoeveelheid bitcoin aanhouden.

Een deel daarvan schaart zich achter het stock-to-flow model van de Nederlandse kwantitatief onderzoeker PlanB.

In dit artikel gaan we uitvoerig in op zijn statistisch bewezen model en de verwachte prijseffecten. Kijken we naar de (verwachte) prijs, dan komt PlanB in zijn model dit jaar uit bij $55.000 per stuk, gebaseerd op een market cap van $1.000 miljard.

Diverse onderzoekers hebben het model getest en bevestigd dat de uitkomsten statistisch significant zijn.

Record aantal Bitcoin (BTC) whales anticiperen op halving: 1.850

Niet iedereen is het geheel eens met de uitkomsten van het model, onder meer Vitalik Buterin beargumenteerde dat niet is te voorspellen wat de markt doet.

Ook de anonieme Bitfinex-whales J0e007 kraakte onlangs een noot op het model. In zijn ogen is de prijsverwachting te "optimistitsch".

Met andere woorden: de prijs gaat in een te snel tempo naar $100.000. En hij windt zich op dat 'onwetende' retail-traders deze 'voorspelling volgen.

Miners

Uiteindelijk doet de markt wat de markt wilt en geen enkel model is in staat om de prijs precies te voorspellen. Het is ook de vraag of dit model is bedoeld om een (toekomstige) prijs precies te voorspellen? Of is het een handige tool voor fundamentele analyse van de asset bitcoin?

Naar verwachting zullen ook de grote mining farms steeds meer bitcoin accumuleren. Ze wapenen zich tegen de helft minder inkomsten na medio mei.

Het is de vraag of kleinere miners de komende maanden gaan capituleren. Enkele bitcoin miners moesten afgelopen week hun koers al bijstellen: van stoppen tot bezuiniging.

Lees ook deze analyse - Gaan deze mysterieuze wallets (12.000 BTC) weer kopen?

Lees meer over:
Bitcoin BTC whales

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties