Kan Bitcoin Echt $5 Miljoen Waard Worden? Michael Saylor’s Gedurfde Voorspelling

microstrategy michael saylor

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een neerwaartse spiraal, mede veroorzaakt door de liquidaties van FTX. Maar Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy, heeft onlangs voorspelt dat Bitcoin ooit $5 miljoen waard zou kunnen zijn. Maar hoe realistisch is deze voorspelling? Laten we eens kijken naar de drie voorwaarden die volgens Saylor vervuld moeten worden voor deze massale stijging.

Drie Voorwaarden van Michael Saylor

Aan de volgende drie voorwaarden moet volgens Saylor voldaan worden om Bitcoin tot $5 miljoen te duwen:

1. Spot ETF Goedkeuring

Volgens Saylor is de goedkeuring van een Spot ETF voor Bitcoin onvermijdelijk. Dit zou een enorme impuls geven aan de liquiditeit en adoptie van Bitcoin, waardoor meer institutionele beleggers aangetrokken worden.

2. Leningen met Bitcoin als Onderpand

Saylor verwacht dat banken in de nabije toekomst niet alleen Bitcoin als bewaaroptie zullen aanbieden, maar ook leningen zullen verstrekken met Bitcoin als onderpand. Dit is al in beweging; Deutsche Bank heeft bijvoorbeeld al stappen gezet in het aanbieden van diensten rondom cryptocurrencies. Bovendien heeft Hana Bank uit Zuid-Korea een samenwerking aangekondigd met BitGo Trust Company om vanaf de tweede helft van 2024 bewaardiensten voor digitale activa te leveren.

3. Eerlijke Waarderingsregels van FASB

De Financial Accounting Standards Board (FASB) werkt aan een nieuwe boekhoudnorm voor crypto bedrijven. Deze norm zal bedrijven verplichten om hun winsten en verliezen direct te rapporteren, in plaats van slechts één keer per jaar.

Financiële Verslaglegging en Transparantie

De nieuwe boekhoudnorm van de FASB is een belangrijke stap voorwaarts in het vergroten van de transparantie in de cryptocurrency-sector. Bedrijven zullen nu meer verantwoording moeten afleggen, wat op zijn beurt het vertrouwen van investeerders kan vergroten.

Banken beginnen de potentie van Bitcoin te zien, vooral als ze zich bedreigd voelen door efficiëntere financiële systemen zoals XRP. De vraag is nu of banken daadwerkelijk zullen beginnen met het uitlenen van geld tegen Bitcoin als onderpand, een cruciale stap die nodig is om Saylor’s derde voorwaarde te vervullen.

Lees meer over:
Michael Saylor

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...