Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is ‘king’ op de cryptomarkt van 2019, met als gevolg dat de meeste kleinere cryptomunten ten opzichte van BTC verliesmakend waren. Momenteel lijkt op de altcoinmarkt een voorlopige bodem bereikt, omdat diverse altcoins opveren en in de dubbele cijfers stijgen. Genoeg aanleiding om er een paar opvallende stijgers uit te lichten.

Bitcoin (BTC) en #stackingsats

Voor de gemiddelde cryptotrader is het doel namelijk ‘sats stacken’. Dat komt erop neer om ze winst najagen bij de altcoins om deze winst in eenheden BTC (satoshi’s, red) om te zetten in bitcoin. Deze groep kijkt dus niet naar de cryptomunten in dollarwaarde, maar naar de waarde in BTC-waarde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hun einddoel is uiteindelijk om zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen en zodra bitcoin koers weer aantrekt weer mee te liften op de volgende groeicyclus van BTC.

Dat versterkt de positie van BTC als oppotmiddel, een ‘store of value’, maar dus ook als vertrekpunt om in altcoins hun geld te steken hopende op een grotere (tijdelijke) winst dan BTC.

Lees ook: deze beurs biedt een ‘shitcoin future index’ aan om 58 alts te kunnen shorten

Deze 4 altcoins ervaren een tijdelijke opleving op de beurs

Op de cryptomarkt voltrekt zich de afgelopen dagen voorzichtig een omslag, waarbij enkele altcoins nu 48 uur harder stijgen dan hun grote broer BTC. Dat leidt ertoe dat de dominantie van bitcoin (BTC) heel langzaam vermindert naar 68,5% volgens marktvorser Coinmarketcap (enkele procentpunten per dag, red).

Voor ons aanleiding om een aantal opvallende stijgers te bespreken naar marktwaarde.

1. Ethereum Classic (ETC): +11% (ten opzichte van BTC)

Kan worden opgevat als de ‘originele’ ethereum (meer daarover hier, red) en heeft binnenkort een splitsing (‘hard fork’) van hun blockchain op het programma staan.

Kort uitgelegd: de ‘Atlantis’ upgrade moet ervoor zorgen dat het ETC-netwerk op dApp-niveau beter integreert met het Ethereum (ETH) netwerk.

Kijken we naar de grafiek op Tradingview, dan is de koers van ETC gekaatst bij ca. 500 sats. Op moment van schrijven staat de koers op 724 sats. De cryptomunt maakt haar verlies van de afgelopen maanden enigszins goed.

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

2. ICON (ICX): +15,7%

De belofte uit Zuid-Korea en een van de meest besproken Initial Coin Offerings van 2017. Icon staat gelijk aan opschaling door diverse private en publieke blockchains aan elkaar te knopen. Dat is een nieuw niche die aan het ontstaan, waar onder meer projecten als Cosmos, Chainlink, Ocean Protocol en Wanchain zich in begeven.

De vraag die je daarbij kan stellen: wat is het nut van hun token in een dergelijk ecosysteem, naast speculatie op de beurs? De ontwikkeling van Icon gaat gestaag en de wens is om haar consensus systeem ook decentraler te maken door meer publieke nodes te introduceren.

Beleggers hoopten al een tijdje dat ICX weer zou aantrekken op de markten en dat lijkt nu voorzichtig te gaan gebeuren.

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

3. Enjin (ENJ): +12,9%

Een van de meeste stijgers van 2019 en ook nu weer Enjin mee te golven op deze opleving van de altcoins. ENJ haalt naar eigen zeggen haar utility in online games. Gamers kunnen in-game attributen kopen via deze token.

De start-up zegt al 19 miljoen gamers te bedienen met hun token. Ze bieden ook een Enjin Wallet aan waar beleggers hun bitcoin, ethereum en ERC20 tokens in kunnen opslaan.

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

4. Beam (BEAM): +11,4%

Beam is een startup uit Israël die op het Mimblewimble protocol een eigen privacycoin heeft ontwikkeld. Via deze technologie is het mogelijk om transactiegegevens af te schermen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Monero of Zcash. Onder meer het Japanse concern Recruit heeft in het bedrijf geld gestoken.

Op het moment van schrijven trekt de bitcoin (BTC) koers weer enigszins aan. Dat kan een gevolg zijn van beleggers die hun winsten vanuit de altcoins weer in BTC steken. Zodra bitcoin (BTC) weer de leiding neemt, zijn er twee opties: óf de altcoins stijgen nog een tijdje mee of ze gaan weer in satoshi’s inleveren.

Het is een zeer delicaat spel, waar de nodige tijd, kennis van de markt en vooral traderskunde vereist, wat voor de meeste particulieren niet is weggelegd. Bitcoin (BTC) geldt vooralsnog binnen de cryptomarkt als de minst risicovolle belegging.

Afbeelding: Flickr.com

Disclaimer: Bitcoin Magazine verstrekt geen (financieel) advies. Dit artikel is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...