Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

900 totale weergaven

Bitcoin (BTC) kruipt weer omhoog uit een dal, maar sommige altcoins doen er nog een schepje bovenop. We zetten de grootste stijgers onder de ‘majors’ (top 30 cryptomunten) op een rij.

Deze altcoins stegen harder dan bitcoin (BTC)

Het gaat om achtereenvolgens de cryptomunten Litecoin, EOS, Cardano, IOTA en ZCash. De overige altcoins staan ook netjes in de plus zoals Nano en Tezos bijvoorbeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Litecoin (LTC) +13,5%

Is bitcoin het goud, dan is Litecoin het zilver in de markt. Net zoals BTC een currency en uitgaande van een proof-of-work algoritme. LTC is typisch een muntje die het ene partnership na de andere samenwerking aaneen rijgt. Zo werken oprichter Charlie Lee & Co hard aan meer adoptie van LTC als betaalmiddel.

LTC geldt dit jaar als één van de best presterende ‘majors’ van de cryptomarkt met een ruim 200% groei tot nu toe. De aankomende halving van de miners rewards zijn mogelijk al deels ingeprijsd, diverse experts zien ook nog wat een (lichte) stijging naarmate de datum van de halving nadert (maandag 5 augustus).

Op moment van schrijven is de koers van LTC ruim $91.

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

LTC koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

2. EOS (EOS) +8,5%

Begin juni kwam EOS in het nieuws dat ratingbureau Weiss hun score voor EOS hadden verlaagd. De consensus van Delegated Proof-of-Stake begon centralistische trekjes te vertonen.

Begin juni heeft het ‘moederbedrijf’ Block.One achter EOS het sociale netwerk VOICE gelanceerd. En dan was er nog het nieuwtje dat 75% van de transacties bij EOS dApps afkomstig zijn van bots.

De koers steeg vandaag even boven de $4, om op moment van schrijven er iets onder te schommelen.

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

EOS koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

3. Cardano (ADA) +7,5%

Cardano (ADA) is voor velen een eeuwige belofte met haar adagium van blockchain 3.0. Vorige maand is natuurlijk het Shelley testnet ‘live’ gegaan en oprichter Charles Hoskinson laat op Twitter regelmatig met welk land of project Cardano een partnership aan het sluiten.

Het land Georgië gaat haar onderwijssysteem aansluiten op Cardano om bijvoorbeeld de echtheid van kwalificaties te verifiëren.

Veelbelovend nog steeds dus, maar ADA-adepten moeten nog steeds wachten op een beloning op de beurs. Die blijft, net zoals zoveel ‘belofvolle altcoins’ voorlopig uit. Vandaag echter hoort ADA bij de opvallende stijgers van de dag.

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

ADA koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

4. IOTA (MIOTA) +9,3%

Met de update Coordicide (wij verzinnen die namen niet, red) moet het tangle-netwerk van het ‘Duitse’ IOTA een minder centralistisch karakter krijgen. Ook de schaalbaarheid en de transactiekosten zijn respectievelijk vergroot en verlaagd.

Inmiddels is IOTA-technologie toegepast in bijvoorbeeld de voedsel – en kledingsector. Verificatie van data en transparantie in de supply-chain zijn dan steevast terugkerende voordelen die worden genoemd.

1 MIOTA is nu bijna $0.30 en daarmee behoort ook MIOTA tot die opvallende rij stijgers vandaag.

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

MIOTA koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

5. ZCash (ZEC) +9,8%

Tenslotte Zcash, de privacymunt van Zooko Wilcox & Co. Onlangs nog door de Winklevoss tweeling (Gemini exchange) genoemd als favoriet achter bitcoin en ethereum. Vitalik is openlijk fan.

Het project heeft een vorm van cryptografie ontwikkeld om p2p-transacties mee af te schermen. Ze noemen dat zelf “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge,” oftewel ‘zk-SNARK’.

Het Zcash team weet als geen ander: zonder afgeschermde transacties gaat een mainstream publiek niet massaal betalen met cryptomunten. Want wie wil dat iedereen ziet waar hij zijn geld aan uitgeeft?

Privacycoins als Monero, Zcash, Zcoin, Horizen (het voormalige Zencash, red), Grin, Beam en ook Dash weten een fervent aantal volgers aan zich te binden.

Een privacymunt om te diversifiëren in een portfolio is een keuze, ook omdat de technologieën mogelijk door de grote jongens zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin meer geïntegreerd gaan worden.

De coin heeft de afgelopen dagen ook flink ingeleverd, maar herstelt vandaag met verve.

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

Altcoins

Lees meer over:
ADABitcoin nieuwsEOSIOTALTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...