Goedemorgen Bitcoin: Hoe ver kan de bitcoin koers nog zakken?

2183 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hoe ver kan de bitcoin koers nog zakken?

Bitcoin blijft dalen en het sentiment in de markt wordt langzaam bearish. Hoe ver kan de bitcoin koers vanaf hier nog zakken? Verliezen we straks ook de belangrijke steun op 60.000 dollar? Veel analisten beginnen zich zorgen te maken over de digitale munt.

Op dit moment is er nog sprake van zogenaamde “consolidatie” binnen een trendkanaal. Het zorgwekkende is echter dat er sprake lijkt van een dalend trendkanaal voor de bitcoin koers.

De pieken bevinden zich ongeveer op hetzelfde niveau en laten een lichte daling zien, maar de dalen lijken steeds dieper te vallen voor de bitcoin koers. Als dat op deze manier doorzet, dan kan dat weleens problemen opleveren.

Het begin echt “do or die” te worden voor de bullmarkt van bitcoin. Mensen verliezen hun geduld. Aan de andere kant kun je de vraag stellen in hoeverre de bears nog buskruit overhebben. Er komt natuurlijk een keer een moment dat de verkoopdruk wegvalt en de bitcoin koers weer naar boven explodeert.

Op dit moment lijkt daar echter nog allesbehalve sprake van. Voor deze week is het vooral belangrijk dat bitcoin weer boven de 63.000 dollar kan komen en zeker niet het niveau van 60.000 dollar verliest.

Bitcoin koers duikt onder $60.000, wat is er aan de hand?

De bitcoin prijs is vandaag op de Bitstamp grafiek onder de $60.000 geraakt, een dip van ruim 5%. Het is het laagste punt in bijna zes weken. Wat vinden de analisten van deze daling?

Een van de verklaringen voor de daling is het uitbetalen van het Mt. Gox trust. Vanaf begin juli wordt er $9 miljard aan Bitcoin en Bitcoin Cash uitgekeerd aan de voormalige klanten van de failliete beurs.

Volgens Ryan Lee, een analist bij Bitget Research, vertegenwoordigt de terugbetalingsaankondiging van Mt. Gox een typisch “sell the news”-scenario. Hij legt aan The Block uit dat de terugbetaling in Bitcoin zorgen op de markt veroorzaakt over een mogelijke toestroom van aanbod. De verwachting is namelijk dat de (meeste) ontvangers hun bitcoin en bitcoin cash gaan omzetten in fiat geld. Want er is natuurlijk behoorlijk wat winst behaald het afgelopen decennium.

Michaël van de Poppe zegt op X over dit nieuws: “Bitcoin is het meest oververkocht door het nieuws over Mt. Gox, sinds een jaar. De laatste twee keer waren: de crash van FTX en correctie in augustus ’23. We zijn er bijna.” Met andere woorden: in zijn ogen is de correctie bijna voorbij.

Lee ziet echter ook wat lichtpuntjes. Hij benadrukt dat de Fed Net Liquidity Index $6,5 biljoen heeft bereikt, waardoor $400 miljard aan liquiditeit in de markt wordt geïnjecteerd en een piek van 24 maanden wordt bereikt. Gecombineerd met waarschijnlijke renteverlagingen, suggereerde Lee dat Bitcoin het potentieel heeft om de negatieve effecten van de Mt. Gox-verkoop te weerstaan.

Mt. Gox-curator begint in juli met terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash

Na een decennium van wachten kan juli eindelijk genoegdoening brengen aan de gebruikers van de inmiddels failliete Mt. Gox-beurs. Mt. Gox, de cryptobeurs die in 2014 850.000 Bitcoin van investeerders verloor, zal beginnen met het terugbetalen van zijn voormalige gebruikers.

De curator van Mt. Gox begint met het verwerken van terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash vanaf juli 2024, volgens een verklaring van de beurs op 24 juni. “De curator zal de terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash in gang zetten naar de cryptobeurzen, waarmee de curator de uitwisseling en bevestiging van de benodigde informatie voor de uitvoering van de terugbetalingen heeft voltooid.”

De curator heeft de gebruikers opnieuw om geduld gevraagd en toegevoegd dat de volgorde van de betalingen afhankelijk zal zijn van de betreffende cryptobeurs: “We zullen beginnen met de terugbetalingen in de volgorde van de cryptobeurzen waarmee de curator de uitwisseling en bevestiging van de benodigde informatie zal voltooien. Wacht alstublieft even totdat de terugbetalingen zijn uitgevoerd.”

Mt. Gox is in 2010 opgericht door Jed McCaleb en later verkocht aan Mark Karpelès. De beurs groeide snel en was in 2013 goed voor ongeveer 70% van alle bitcointransacties wereldwijd. In februari 2014 stopte Mt. Gox plotseling met handelen, sloot de website en de beurs en vroeg kort daarna faillissement aan. Het bleek dat ongeveer 850.000 Bitcoins (toen ongeveer $450 miljoen waard) van de beurs waren verdwenen.

 

 

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...