Goedemorgen Bitcoin: Ponzi PlusToken verplaatst 12.000 bitcoin
De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.
De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.
Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!
Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.
‘12.000 bitcoin (BTC) door PlusToken ponzi op blockchain verplaatst’
Ruim 12.000 bitcoin (BTC) met een huidige marktwaarde van ruim 113 miljoen euro is verplaatst op de bitcoin blockchain.
Het gaat om ‘gebrandmerkte’ bitcoin adressen van PlusToken, één van de grootste fraudezaken uit de historie van crypto. Met deze ponzi is naar verluidt voor 2,65 miljard euro aan cryptogelden verduisterd. Vier miljoen veelal Chinese beleggers zijn hiervan de dupe geraakt.
Uiteindelijk is er 180.000 bitcoin buitgemaakt, waarvan nu 45.000 BTC verzilverd is. Dat betekent dat 135.000 BTC nog niet verzilverd is en vaststaat op de blockchain. Bovendien liggen de betrokken bitcoin adressen onder de loep bij opsporingsinstanties.
Transacties op de bitcoin ledger zijn namelijk pseudo-anoniem en niet compleet privé.
Nu is er dus een doorbraak in het onderzoek, omdat een deel van de bitcoin is weggesluisd naar twee nieuwe adressen (adres 1 en adres 2). Dat laat onderzoeksleider Chiachih Wu van veiligheidsfirma PeckShield in een tweet weten. Op het eerste adres staat 11.999 BTC en het tweede adres bevat 424 BTC.
Volgens Wu fungeren de adressen als de ‘blockchain kluis’ van de criminelen. Niet te verwarren met cold storage: het opslaan van je cryptovaluta, zonder verbinding met het internet of een blockchain.
Zes verdachten zijn inmiddels gearresteerd, maar de leiders zijn nog spoorloos.
[the_ad id="52121"]
Trump stuurt zijn veiligheidsdienst op bitcoin (criminaliteit) af
Bitcoin (BTC) en cryptovaluta zijn ook voor overheden en opsporingsdiensten in toenemende mate een onderwerp van gesprek. Zo wil Donald Trump dat ‘zijn’ Secret Service mee gaat helpen om (crypto) cybercrime te bestrijden. Dat staat in een nieuw begrotingsvoorstel voor 2021.
Bitcoin staat daarom synoniem aan criminaliteit en witwassen in ogen van de beleidsmakers. Ze zien ook ‘sterkere verbanden’ tussen financiële fraude, cybercrime en terrorisme.
Voor de aanpak van cybercrime wil Trump 4,8 miljard dollar inruimen in de begroting van 2021. In de opsporing ervan is er – in het voorstel – een centrale rol weggelegd voor de Secret Service.
De druk op handelaren neemt toe. Zo wil minister van Financiën Steven Mnuchin dat cryptobeurzen klantendata met overheden gaan delen. Hij is erop beducht dat er in het geheim ‘peer-to-peer cryptohandel’ plaatsvindt.
Ook de Amerikaanse belastingdienst controleert transacties bij bitcoin ATM’s. Er staan ruim 4.500 bitcoin geldautomaten verspreid over Amerika.
Bitcoin transacties zijn pseudo-anoniem. Bedrijven zoals Chainalysis hebben tools ontwikkeld, waarmee een persoon achter een bitcoin adres is te traceren. Cash is in die zin meer anoniem dan bitcoin.
[the_ad id="52122"]
‘Bitcoin profiteert juist van wildgroei aan centrale, digitale bankmunten’
De opkomst van centrale, digitale bankmunten maakt de spaar – en betaaltechnologie van bitcoin (BTC) alleen maar meer legitiem. Dat stelt Barry Gilbert, een van de meest invloedrijke investeerders van de cryptomarkt.
Silbert is oprichter en CEO van Grayscale Investments, met 285.000 bitcoin op de plank één van de grootste vermogensbeheerders in crypto. Een bekend product is het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een bitcoin indexfonds populair onder millennials.
Juist doordat overheden en centrale banken met de blockchaintechnologie aan de slag gaan, ontstaat er meer legitimiteit voor de decentrale varianten zoals bitcoin.
Bitcoin kent geen eigenaar of Januskop. Binnen het proof-of-work systeem delven de miners de bitcoins en verifiëren de nodes de transacties.
Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!
Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.
Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast
Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.
We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.
Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.