Goedemorgen Bitcoin: miners stoppen door stijgende kosten

7024 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Zuid-Korea stelt invoering crypto belasting uit naar 2025

De nieuwe crypto belastingwet in Zuid-Korea wordt ingevoerd in januari 2025 en omvat inkomstenbelasting voor inwoners, bronbelasting voor niet-inwoners en schenkingsbelasting op digitale activa.

De Zuid-Koreaanse regering heeft besloten dat ze de invoering van nieuwe belastingwetten voor digitale activa zullen uitstellen tot januari 2025. De nieuwe wetten waren oorspronkelijk gepland voor begin 2023, maar zijn uitgesteld vanwege zorgen over de impact. Uiteindelijk hebben de wetten het doel om de belastingdruk van particuliere beleggers weg te nemen en bepaalde aspecten van de regelgeving te verduidelijken.

Robert Kiyosaki voorspelt $ 10 miljoen Bitcoin na grootste crash ooit

De bekende auteur Robert Kiyosaki, beroemd door zijn boek “Rich Dad Poor Dad,” heeft een gewaagde voorspelling gedaan over de Amerikaanse economie. Hij verwacht binnenkort een grote marktcrash, gevolgd door een enorme stijging in de prijzen van bitcoin, goud en zilver. Volgens Kiyosaki kan bitcoin dan $ 10 miljoen per munt waard worden, goud $ 15.000 per ounce en zilver $ 110 per ounce. Hij denkt dat dit komt door een afnemend vertrouwen in gewone valuta’s en vergelijkbare situaties in het verleden.

Op sociale media platform X voorspelde Kiyosaki de “grootste crash in de geschiedenis” die de prijzen van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en bitcoin zal doen dalen. Ondanks deze sombere voorspelling ziet hij een kans. Hij denkt dat de crash een goed moment biedt om te kopen, met een grote marktstijging die eind 2025 begint. “Een goed moment om koopjes te doen,” schreef hij optimistisch.

Waarom Bitcoin miners massaal stoppen door stijgende kosten

Bitcoin miners hebben het moeilijk door stijgende productiekosten. Veel miners zetten hun onrendabele machines uit of verlaten de sector. Begin juni kostte het gemiddeld $ 83.668 om één Bitcoin te minen, volgens MacroMicro. Begin juli was dit iets gedaald naar ongeveer $ 72.000. Deze kosten liggen boven de Bitcoin koers, wat het moeilijk maakt om winst te maken.

James Butterfill van CoinShares zei dat tijdens de halving in april de Bitcoin koers dicht bij de gemiddelde productiekosten lag. Van de 14 onderzochte miningbedrijven hadden er zeven, waaronder Bit Digital en Riot Platforms, hogere kosten dan gemiddeld. Andere, zoals Bitdeer en Hut8, hadden lagere kosten.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...