Goedemorgen Bitcoin: whales verkopen, maar de grootste koopt bij

6030 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy haalt $800 miljoen op om extra bitcoin te kopen

MicroStrategy gaat nog meer bitcoin kopen. Het bedrijf heeft al 214.000 BTC in kas, en daar komt nog flink wat bij.

MicroStrategy heeft met succes $800 miljoen opgehaald via de uitgifte van 2,25% convertibele senior notes, die in 2032 vervallen. Deze notes werden aangeboden aan gekwalificeerde institutionele kopers.

Het bedrijf verwacht een netto-opbrengst van ongeveer $786 miljoen, na aftrek van kosten. Deze opbrengst zal voornamelijk worden gebruikt voor de aankoop van bitcoin, naast andere algemene bedrijfsdoeleinden.

De obligaties kunnen worden geconverteerd naar contanten, aandelen van MicroStrategy, of een combinatie daarvan. Het is een nieuwe stap in een proces waar het bedrijf jaren geleden al mee begon: op zoveel mogelijk manieren bitcoin vergaren. Ook met ‘ouderwetse’ tools als obligatie-uitgiftes.

Bitcoin whales verkopen massaal hun BTC: Waarom gebeurt dit?

Volgens CryptoQuant hebben grote Bitcoin houders, ook wel Bitcoin whales genoemd, in de afgelopen twee weken meer dan $1 miljard aan BTC verkocht. Deze verkoopactiviteit valt samen met aanzienlijke uitstromen uit Amerikaanse Bitcoin ETF’s. Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

CryptoQuant meldt dat langetermijnhouders van Bitcoin en miners de belangrijkste verkopers zijn. Er is weinig teken van nieuwe koopinteresse. Dit blijkt uit de daling in UTXO-leeftijdsbanden, wat meer verkoopactiviteit betekent.

Kraken repareert kritieke bug in stortingen na beveiligingslek

Kraken heeft een geïsoleerde bug in zijn stortings- en financieringssysteem gepatcht, zodat er geen activa van klanten werden beïnvloed.

Kraken kondigde aan dat het een geïsoleerde bug in zijn deposit en funding systemen heeft gepatcht. De bug werd ontdekt door een extern beveiligingsonderzoeksbedrijf, dat de fout gebruikte voor financieel gewin voordat het de bug rapporteerde aan het Bug Bounty-programma van Kraken.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...