Arthur Hayes (BitMEX): “Ethereum stijgt naar 200 dollar”

De koers van Ethereum, nummer drie op de Coinmarketcap, stijgt naar 200 dollar, voorspelt Arthur Hayes, oprichter van de cryptobeurs BitMEX. De huidige koers van ethereum is 134 dollar op vrijdagavond Nederlandse tijd. BitMEX is een internationale beurs waar onder meer bitcoinopties op worden verhandeld.

“Ethereum naar 200 dollar”

Hayes ziet ethereum in 2019 weer profiteren van een oplevende ICO-markt. Voordat Hayes BitMEX mede oprichtte, werkte hij bij de Deutsche Bank en Citi Group.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The use case for Ether is primarily ICOs. That market is dead right now … Once there are new issues (ICOs), then ether will rebound aggressively. When the ICO market returns, ether will quickly test $200. The timing of the ICO rebirth is 12 to 18 months out.

Tegenover Cointelegraph Japan zegt Hayes dat Ethereum haar bestaansrecht vooral dankt aan ICO’s die een eigen ERC20token via een smart contract lanceren. Hayes concludeert dat de huidige ICO-markt op sterven na dood is, maar ziet de hype binnen 18 maanden weer terugkeren.

“Shitcoin”

Opvallend, omdat Hayes ethereum eerder een “shitcoin” noemde. Hij vond dat er teveel lucht in de prijs werd gepompt door durfkapitalisten en ICO-projecten. Hij voorspelde eerder dat deze investeerders en ICO-ondernemers ether massaal gaan dumpen zodra de prijs onder de 300 dollar komt. Dat gebeurde ook. De koers van ethereum is dit jaar met ruim 90 procent gedaald.

Stablecoins en security tokens

In navolging van andere marktvolgers voorspelt ook Hayes dat 2019 hét jaar wordt van de stablecoins en zogenaamde security tokens, tokens waarvan de onderliggende waarde een bestaande asset is: een aandeel, gebouw, kunstwerk die stukjes digitale waarde verhandeld kan gaan worden.

Security tokens and stablecoins will prove attractive sirens for investors in 2019. While their fundamental raison d’etre is flawed, investors in this time of pain will latch onto anything they believe will be their ticket to easy riches.

BitMEX

BitMEX staat bekend als dé beurs waarop je BTC kunt shorten, speculeren op een dalende koers. De afgelopen 24 uur is het volume van de beurs 1,8 miljard dollar. Het is daarmee verreweg de belangrijkste handelsbeurs van het handelspaar BTC-USD.

Bron: CryptoGlobe / Cointelegraph Japan

Lees meer over:
BitMEXEthereumICOkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...