’10 procent van alle Noren heeft bitcoin of crypto’

Noorwegen weet de weg naar bitcoin (BTC) steeds beter te vinden. Arcane Research en advocaten kantoor E&Y hielden een online enquete met 1.000 Noren. De ondervraagde waren allemaal 15 jaar of ouder.

Uit het onderzoek bleek dat zo'n 10% van de Noorse bevolking nu een soort van cryptocurrency bezit. Bitcoin is de belangrijkste, en dat komt ook terug in de statistieken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Noorwegen

Dit percentage komt neer op zo'n 420.000 Noren die 'iets met crypto doen'. Daarvan heeft volgens deze enquête 64% bitcoin. Op gepaste afstand volgt ether met 42%. Het percentage Noorse vrouwen dat een vorm van cryptocurrency heeft is volgens het onderzoek verdubbeld. Van 3% in 2019 naar 6% in 2021.

Ter vergelijking: 14% van de mannelijke bevolking geeft aan iets met bitcoin of andere tokens te doen.

Stijging

Het aantal investeerders in cryptocurrency steeg van 165.000 naar 420.000 volgens Arcane Research sinds 2019.

Opvallend is het feit dat volgens deze enquete de meeste bitcoinbezitters jonger zijn dan 40 jaar. Het is natuurlijk een nieuwe techniek en je moet online je weg kunnen vinden, maar tegelijkertijd zit het geld toch vooral bij oudere generaties.

Deze generatie Noren heeft liever bitcoin dan aandelen, blijkt uit de data.

Enquêtes 

Dit soort enquêtes geven een inkijkje in hoe een land momenteel reageert op bitcoin en andere ontwikkelingen. Tegelijkertijd is het een kleine groep mensen die is ondervraagd. Neem het dus vooral met een korreltje zout.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...