2 nieuwe crypto-aanbieders op de DNB-lijst

2 nieuwe crypto-aanbieders op de DNB-lijst

Twee nieuwe bedrijven zijn opgenomen in het cryptoregister van de Nederlandsche Bank. Het gaat om Yieldt in Rotterdam en Quickbit uit Zweden, Stockholm.

Ze zijn respectievelijk eind mei en begin juni aan het register toegevoegd. Yieldt is een cryptofonds die actief handelt voor haar klanten en Quickbit is een broker die cryptocurrency’s verkoopt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bedrijven die cryptomunten willen verkopen en opslaan zijn verplicht te registreren bij de DNB. Het is géén vergunning, maar een registratie. Dit raamwerk is sinds mei 2021 van kracht, waarmee Nederland voldoet aan de Europese richtlijn (AMLD5) om vermeend witwassen via crypto’s tegen te gaan.

Met deze twee nieuwe namen zijn er nu 31 bedrijven opgenomen in het cryptoregister, voornamelijk binnenlandse bedrijven.

Lees meer over:
DNB regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties