2,3 miljoen bitcoins bij beurzen, maar dat aantal zakt meteen begin 2022

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Aantal adressen met 0.1 bitcoin stijgt

Een metric om in de gaten te blijven houden is het aantal bitcoin adressen. Dit aantal zet een groeispurt in sinds medio oktober 2021.

Dat geldt zowel voor de adressen met 0.1 bitcoin of meer en de adressen met 1 bitcoin of meer.

2,3 miljoen bitcoins bij beurzen, maar dat aantal zakt meteen begin 2022
adressen met 0.1 bitcoin of meer, bron: Glassnode
2,3 miljoen bitcoins bij beurzen, maar dat aantal zakt meteen begin 2022
adressen met 1 bitcoin of meer, bron: Glassnode

2. Spent Volume Age Bands (SVAB)

Een on-chainindicator die regelmatig de revue passeert: de Spent Volume Age Bands (SVAB).

De SVAB is de hoeveelheid bitcoin die is gespendeerd en classificeert elk beetje bitcoin (UTXO) naar leeftijd (tijd sinds UTXO is aangemaakt).

We zien sinds november 2021 relatief weinig oude munten die uitgegeven worden. Een signaal dat deze munten vastgehouden worden. Het zijn de jonge munten (tot maximaal 6 maanden oud) die het handelsvolume bepalen.

2,3 miljoen bitcoins bij beurzen, maar dat aantal zakt meteen begin 2022
Spent Volume Age Bands afgelopen 12 maanden, bron: Glassnode

3. Afnemende bitcoin balansen bij beurzen

Zodra een significant deel van de markt blijft hodlen (de onbeschikbare voorraad) én de vraag neemt toe, dan neemt het aantal bitcoins bij beurzen af.

Uit data van CryptoQuant blijkt dat er ~2,3 miljoen bitcoin onder beheer zijn van 21 beurzen. Ze doen deze aanname op basis van on-chainanalyses en aanvullende algoritmen. Zo kunnen ze redelijk precies bepalen welke wallets in handen zijn van exchanges. Niettemin blijven het schattingen.

Maar de neerwaartse trend is duidelijk: ook in 2022 nemen de balansen van beurzen af.

Een factor van betekenis is het verbod in China op bitcoinhandel. Daardoor moest de grootste beurs van het land, Huobi, zijn handelsactiviteiten staken.

Maar ook zodra de Huobi wallets van de on-chaindata worden uitgesloten, blijft de trend dalend, zo merkt Root scherp op.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...