3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

De bitcoin prijs leeft wat op richting de $22.000, na lang rond de $21.000 te hebben gehangen. Wat zeggen de on-chainanalisten?

1. Aantal wallets met 1 bitcoin of meer

Op het gebied van adoptie laat bitcoin een stijgende lijn zien, uitgaande van het aantal wallets met 1 bitcoin of meer. Het totaal nadert een nieuwe mijlpaal van 900.000 stuks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De analisten van Lookintobitcoin hanteren de volgende definitie van een wallet: een uniek bitcoin adres met ten minste 1 btc of meer.

De grafiek wordt ook bevestigd door cijfers van Glassnode.

2. Het Granieten Bestand

Laten we dit het Granieten Bestand noemen: uit data van Glassnode blijkt dat bijna één kwart van de gedolven voorraad al vijf jaar of langer niet verschoven is. Dat is in zekere zin hoopgevend, want dit zijn de lange termijn houders van bitcoin. Zolang zij hun bezit niet liquide maken en willen inwisselen, is dat positief voor de koers.

De voorraad die tussen de drie en vijf jaar actief is geweest laat overigens een ander beeld zien. Daar is een dalende trend waarneembaar.

3. Verlieslijdende fase vóór nieuwe rally?

Tenslotte nemen we een duik in data van de bitcoin whales. De analisten van Whalemap proberen een historisch beeld te schetsen. In een aantal perioden namen whales verlies op hun bitcoin, waarna de koers daarna flink steeg. Verliezen bij whales kunnen aardig oplopen, tot 40 miljoen dollar elk uur van de dag.

De wolkjes in de grafiek markeren die momenten. Komt dat deze keer ook uit?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...