3 cijfers die vandaag van belang zijn voor de bitcoin prijs

Met de bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Een paar grafieken van Glassnode vertellen wat er momenteel gaande is.

1. Aantal adressen met minstens 0.1 bitcoin

Uit cijfers van Glassnode blijkt dat het aantal adressen met daarop minstens 0.1 bitcoin een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Dat is omgerekend ~$2.000 per adres.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat in totaal om ~3,8 miljoen adressen. In 2016 is de mijlpaal van 1 miljoen adressen doorbroken en tijdens de hype van eind 2020 ging de 3 miljoen grens eraan.

Het is lastig te verklaren: oppervlakkig gezien is dit een signaal van meer adoptie, want meer adressen met een beetje bitcoin. Maar het kan ook betekenen dat lange termijn houders hun bitcoin verdelen over veel meer adressen om meer financiële privacy te genieten. Het is nu relatief goedkoop om on-chaintransactie te doen omdat het niet druk is op het netwerk, met een gemiddelde transactieprijs van 1 sat per byte (zie mempool.space).

2. Verlieslatend

Nu de koers dalende is, is het vrij logisch dat het aantal adressen dat in het rood staat ook stijgt. Het aantal verlieslijdende adressen staat op een nieuw hoogtepunt van ruim 19,2 miljoen adressen, zo is uit deze alert van Glassnode op te maken.

3. Exchange instroom

Kijken we naar de instroom naar beurzen, dan is sprake van een record van bijna 1,5 miljoen btc dat naar exchanges is gestuurd. Dat record is gebaseerd op het zevendaagse ingaande volume naar exchange wallets die Glassnode in zijn database heeft staan.

Dat zijn schattingen, maar op basis van algoritmische technieken weet men redelijk secuur te bepalen welke wallets een exchange schuilt. Tijdens de duikeling van de prijs in de maand juni dit jaar was er logischerwijs van een record aan bitcoin dat zijn weg vond naar de beurzen. Je moet je btc naar een beurs sturen om het te kunnen verkopen. Brokers die gebruik maken van api's van beurzen zijn opgenomen in deze walletdata.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...