Dit zijn 3 opmerkelijke transacties tijdens de grote daling van bitcoin

437 totale weergaven

De bitcoin (BTC) koers duikt naar beneden. Mede daarom is er op het netwerk bijzonder activiteit te zien.

Transacties met bitcoin zijn voor iedereen in te zien. Tegelijkertijd is het (gelukkig) van veruit de meeste adressen niet bekend wie daar achter zit. Over sommige (grote) wallets is er echter voldoende informatie beschikbaar. Met name bitcoinbedrijven zijn ook voor het grote publiek niet meer zo anoniem op het netwerk zelf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We hebben een aantal opmerkelijke transacties voor je op een rij gezet.

Transacties

Xapo is van origine een bedrijf dat gevestigd is in Hong Kong. Naast diensten als betaalkaarten bieden ze hun klanten ook een bitcoin wallet aan. Whale Alert houdt de bewegingen van grote wallets in de gaten. De afgelopen dagen komt Xapo veel voorbij. Het bedrijf werd in 2019 overgenomen door Coinbase en veel whales sturen de afgelopen dagen geld naar een van hun adressen.

Een onbekend adres stuurde 1.286 BTC naar Xapo.

Whales sturen niet alleen geld naar cryptobeurzen of brokers. Zo nu en dan zien we ook grote bedragen naar adressen buiten de beurs om gaan. Hieronder zie je een transactie van 3.000 BTC van Bitfinex naar een onbekende wallet.

In een week als vandaag zien we natuurlijk ook genoeg transacties die wél richting beurzen gaan. Zo ging er 1.000 bitcoin richting een adres van Coinbase. Wat dit geld daar gaat doen is niet bekend. Het kan een kwestie zijn van een simpele verkoop. Maar een bedrijf als Coinbase biedt tegenwoordig ook tal van andere diensten zoals opslag of rente voor bepaalde klanten. De precieze motieven blijven dus onbekend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...