Goedemorgen Bitcoin: Amazon zet stap richting BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amazon zoekt Bitcoin expert in nieuwe vacature

Amazon is opzoek naar een expert op het gebied van ‘digital currency en blockchain’. Dat blijkt uit een nieuwe vacature.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De e-commercegigant zet hiermee een volgende stap naar de mogelijke implementatie van bitcoin als betaalmiddel. Zo ver is het overigens nog lang niet.

De positie Digital Currency and Blockchain Product Lead is onderdeel van het Payment Acceptance & Experience-team van het miljardenbedrijf.

Deze afdeling is verantwoordelijk voor betalingen op het platform. Denk aan het gebruiksgemak voor klanten in de webshops, maar ook betalingen voor andere diensten van Amazon vallen hieronder.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een algehele visie en productstrategie op het gebied van cryptocurrency’s, maar ook andere zaken als central bank digital currency’s (CBDC‘s) komen voorbij in de baanomschrijving.

Bitcoin beurs FTX verbiedt handel met x100 leverage

Cryptobeurs FTX doet een aantal bitcoin trading mogelijkheden in de ban. Met name de handel met leverage wordt ingeperkt. Leverage (of een hefboomconstructie) groter dan 20 is verleden tijd op het platform.

Met leverage handel je met geleend geld om je verwachte rendement te verhogen. Met een hefboom van 100 neem je een positie in die 100x zo groot is als het geld dat je inlegt. Daar kun je mooie winsten mee behalen, maar ook vooral veel verlies mee leiden. Handelen met geleend geld is alleen voor professionals, en zelfs daar kan het mis gaan.

Column: Lol met Lightning

Voor velen geldt: als je ergens plezier aan beleeft, wil je er tijd aan besteden. Ook het tegenovergestelde komt veel voor: als je je ergens aan ergert, besteed je er ongewild tijd aan. Sommigen gaan in dat laatste geval op zoek naar een oplossing en beginnen zo bedrijfjes om de problematiek te verhelpen of zoeken gelijkgestemden en gaan ermee aan de slag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...