46-jarige man verdacht van stelen 30 bitcoin

46-jarige man verdacht van stelen 30 bitcoin

Een 46-jarige man wordt vervolgd voor het stelen van 30 bitcoin. Het slachtoffer, een man uit Laren, doet aangifte maar de verdachte ontkent. Dat meldt de Telegraaf.

De vermeende dief uit Amersfoort zou 30 bitcoin naar zijn eigen wallet hebben gestuurd. Het openbaar ministerie verdenkt de verdachte ervan dat hij in september 2017 de 30 bitcoin naar zijn eigen wallet heeft gestuurd. Destijds was de dagprijs van dit kapitaal zo'n 120.000 euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amersfoorter zou middels software toegang hebben verkregen tot de computer van het slachtoffer. In deze zaak gaat het om computervredebreuk en diefstal.

Rechtszaak

Tijdens een voorbereidende regie-zitting was voor de verdediging een IT-professional aanwezig. Volgens het slachtoffer hebben hij en de verdachte in 2017 samen een wallet aangemaakt. Vervolgens kwam hij er achter dat zijn geld was verdwenen.

Voorlopig ontkent de Amersfoorter dat hij de bitcoin heeft gestolen. 30 bitcoin is vandaag de dag ruim 1,5 miljoen euro waard.

De moeder van het slachtoffer was ook aanwezig in de rechtbank. Zij vertelde dat haar zoon in 2015 al toegang kreeg tot 'ongeveer twintig' bitcoin. De vader van het slachtoffer zou al in 2010 de bitcoin hebben gekocht om het uit te proberen. Zij vond de private keys bij het opruimen van zijn bureau na zijn overlijden.

De verdachte zou de bitcoin eind 2017 al hebben verkocht.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties