65% van alle bitcoin staat al 1 jaar stil

Het aantal bitcoin dat al minstens een jaar niet is verplaatst, heeft een nieuw record bereikt.

Bitcoin hodlen

Maar liefst 12,589 miljoen BTC staat al meer dan een jaar stil. Op het totaal van 19,14 miljoen BTC dat nu in omloop is, komt dat neer op 65,77%. Dat stelt analysebedrijf Glassnode op basis van hun on-chain speurwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Omdat de blockchain open en transparant is, kan iedereen deze downloaden en analyseren. Je kunt precies zien wanneer unspent transaction outputs (UTXO’s) zijn gemaakt.

Glassnode merkt op dat een toename van de ‘dormant supply’ een “kenmerk is van een bearmarkt”. Dat zie je ook goed te zien in onderstaande grafiek.

De blauwe lijnen geven de periodes aan wanneer er minder ‘1+ jaar oude coins’ worden verplaatst. De roze pijlen wijzen op de periodes waarin deze relatief oude coins weer werden verplaatst.

Elke keer als de ‘last active 1yr’-metric daalt, zit de koers van bitcoin in opwaartse trend. Als het aantal long-term hodlers stijgt, zie je dat de koers daalt.

65% van alle bitcoin staat al 1 jaar stil

Ongestoord hodlen

Nog nooit stonden er zó veel coins op slaapstand. Ondanks de flinke prijsdaling van $69.000 vorig jaar naar $18.900, lijken de diamond hands ongestoord te blijven hodlen.

Momenteel bitcoin wel 75% van de all-time high vandaan en staat 8,86 miljoen BTC op verlies (ten opzichte van het moment dat de UTXO is aangemaakt). Omgerekend komt dat neer op 50% van álle bitcoin.

65% van alle bitcoin staat al 1 jaar stil

De afgelopen week kwamen er wel weer whales uit 2014 en 2013 tot leven. Ze verstuurden respectievelijk 15.000 BTC en 5.000 BTC naar cryptobeurzen toe. Beide keren werden de duizenden coins gedumpt op de Amerikaanse cryptobeurs Kraken. Dit soort taferelen kun je heel leuk inzien op de website utxo.live in een heatmap.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!