75% van de retailers wil cryptobetalingen accepteren binnen 2 jaar: Deloitte

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel is voor veel mensen interessant. Uit een enquête van Deloitte blijkt dat 75% van de Amerikaanse winkeliers interesse heeft in betalingen met cryptocurrency.

Om maar gelijk met de conclusie van Deloitte te beginnen: “Ons onderzoek bevestigt de richting en kracht achter de beweging richting brede acceptatie van betalingen met digitale valuta bij Amerikaanse retailorganisaties. Respondenten begrijpen de waarde en voordelen van dergelijke mogelijkheden en hebben stappen ondernomen om dit mogelijk te maken.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Betalingen

De enquête werd verspreid onder 2.000 directeuren binnen retailorganisaties in de VS. 73% van de ondervraagden met een omzet tussen de $10 en $100 miljoen geeft aan dat zij digitale valuta willen accepteren.

Zij zijn bereid om de investeringen te doen in de infrastructuur om betalingen te accepteren. Opties als BTCPayServer zijn overigens open-source en gratis te implementeren. Er hoeft geen groot investeringsplan tegenover te staan om te beginnen met bitcoin.

Toch zijn de respondenten in de categorie van $10-$100 miljoen omzet bereid om tot wel $1 miljoen te betalen om dit voor elkaar te krijgen. Meer dan 60% van de retailers zegt dat ze budgetten van meer dan $500.000 verwachten om cryptobetalingen in de komende 12 maanden mogelijk te maken.

Het gaat bij het onderzoek over digitale valuta in het algemeen. Bitcoin is veruit de grootste en de meest relevante. Maar je kunt ook denken aan stablecoins of altcoins bij een klein deel van de respondenten.

75% van de retailers wil cryptobetalingen accepteren binnen 2 jaar: Deloitte
Afbeelding via Deloitte

Sentiment

Een andere opmerkelijke statistiek uit deze enquête vinden we rondom het sentiment. Bitcoin als merk is wel eens populairder geweest. De koers stond immers een stukje hoger.

De 2.000 respondenten zien echter nog altijd wel voordelen. 87% denkt dat bedrijven die digitale valuta al accepteren een competitief voordeel hebben. Ook verwacht een groot deel dat het gebruik van BTC en andere digitale valuta exponentieel gaat stijgen.

75% van de retailers wil cryptobetalingen accepteren binnen 2 jaar: Deloitte

De interesse van klanten groeit ook.

75% van de retailers wil cryptobetalingen accepteren binnen 2 jaar: Deloitte
Afbeelding via Deloitte

Het hele onderzoek van Deloitte in samenwerking met PayPal vind je hier.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...