Afrikaanse bitcoinbeurs Busha haalt miljoenen op voor snelle groei

932 totale weergaven

De toreninflatie in Nigeria drijft de bewoners in de armen van bitcoin. Dan is het niet zo’n verrassing dat ook bitcoinbeurzen hard groeien in het West-Afrikaanse land met 206 miljoen mensen.

Zakenblad Forbes laat in een uitgebreide rapportage zien hoe de lokale bitcoin beurs Busha van de twee vrienden Michael Adeyeri en Moyo Sodipo keihard is gegroeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een financieringsronde onder leiding van Jump Capital heeft de start-up 4,2 miljoen dollar op weten te halen. De nodige ‘capitals’ deden mee waaronder Blockwall Capital, CMT Digital, Greenhouse Capital, Raba Capital en Cadenza Ventures.

Jump Capital is een actieve investeerder in de cryptomarkt. In een zevende investeringsfonds onder haar hoede zit 350 miljoen dollar opgesloten. 40 procent daarvan moet naar crypto start-ups en scale-ups vloeien.

Ruim 4 miljoen dollar wordt nu in Busha gestoken, bedoeld om nog harder te groeien op het Afrikaanse vasteland. Het bedrijf heeft nu 200.000 geregistreerde accounts, wat niet gelijkstaat aan actieve gebruikers. Ze zijn vooral door mond-op-mond reclame gegroeid.

Maar de ambitie ligt er ook om van bitcoin een ‘fysieke ervaring’ te maken door middel van winkels. Ook is er een mobiele app uitgerold die aankopen met cryptocurrency’s mogelijk maken, vergelijkbaar met diensten die bijvoorbeeld Wirex, Crypto.com en Binance aanbieden met hun betaalkaart.

Zo is er een samenwerking met SureGifts, zodat klanten hun crypto’s kunnen spenderen bij online en ouderwetse brick & mortar winkels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfinanciering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...