AMC start met accepteren van bitcoin als betaalmiddel voor bioscoopkaartjes

AMC start met accepteren van bitcoin als betaalmiddel voor bioscoopkaartjes

AMC Entertainment CEO Adam Aron heeft aangekondigd dat de bioscoopgigant vanaf nu bitcoin accepteert als betaalmiddel voor bioscoopkaartjes.

Het bedrijf, waarvan het aandeel de afgelopen maanden een zogenaamde meme-stock is geworden, hintte al maanden naar het accepteren van bitcoin als betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet alleen bitcoin

Naast bitcoin is het ook mogelijk om met een berg altcoins te betalen en denkt de CEO er ook over na om Dogecoin toe te voegen aan de betaalmogelijkheden. Het zijn duidelijk geen maximalisten bij AMC, wat ook in lijn is met hun status als meme-stock.

Het accepteren van cryptocurrency's als betaalmiddel voor bioscoopkaartjes lijkt dan ook vooral een publiciteitsstunt. Al geeft de CEO in zijn tweet aan dat 14 procent van de online-transacties van AMC al via cryptocurrency's gaan.

De eerste aankondiging van de plannen om bitcoin te accepteren kwam al in augustus. Een kleine 3 maanden later is het dus realiteit geworden. Behalve betalen met bitcoin kun je bij AMC ook terecht met Google Pay, ApplePay en Paypal op de website en mobiele applicatie.

Waardebonnen kopen met crypto

Vanaf begin oktober begon AMC met het accepteren van bitcoin en andere cryptocurrency's voor het aanschaffen van waardebonnen voor de bioscoopketen. 14 procent van alle transacties met betrekking tot dit product van AMC vinden dus nu al plaats met cryptocurrency's.

Ondanks een beter dan verwacht kwartaalrapport is het aandeel van AMC met 17 procent gedaald deze week, voordat het op donderdag weer een kleine opleving had.

Volgens een recente bekendmaking bij de SEC heeft CEO Adam Aron recent voor 25 miljoen dollar aan aandelen gedumpt. Wat over het algemeen geen goed teken is voor een bedrijf. Als de CEO er zelf al weinig vertrouwen in heeft, waarom zou je dat als aandeelhouder dan wel hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties