Amerikaan met $3,6 miljoen aan bitcoin aangeklaagd door toezichthouder

1034 totale weergaven

Ryan Ginster haalde $3,6 miljoen in bitcoin op via twee zelf gebouwde websites. De Amerikaan beloofde investeerders dat hij ging handelen om meer winsten te maken. De toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn van mening dat hij dit geld onrechtmatig heeft verdiend.

Volgens de aanklacht beheerde Ginster de websites genaamd MyMicroProfits.com en Social Profimatic. In beide gevallen had de beste man niet de juiste papieren om financiële diensten aan te bieden. Volgens de toezichthouder gebruikte Ginster minstens $1 miljoen voor zichzelf. Hij zou hiermee belastingen hebben betaald, maar ook huizen en creditcardrekeningen werden betaald met dit geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ginster wordt aangeklaagd omdat hij niet aan de regels voldeed. De SEC mikt op verschillende straffen voor de Amerikaan. Naast boetes eist de toezichthouder ook dat Ginster wordt uitgesloten uit deze markten. Hij mag dan simpelweg geen financiële diensten aanbieden.

Bitcoin zelf is permissieloos en vrij te gebruiken. Maar dat betekent niet dat je gevolgen in ‘de echte wereld’ kunt ontlopen, dat ondervindt Ginster nu ook.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...