Analisten gebruiken AI om bitcoindieven op te sporen

357 totale weergaven

Elliptic, een analysebedrijf voor cryptocurrency, integreert kunstmatige intelligentie (AI) in hun toolbox voor het volgen van transacties en het detecteren van risico's. Partijen als Elliptic houden het netwerk van bitcoin in de gaten en bieden daar diensten omheen. Klanten zijn bijvoorbeeld overheden, maar ook bedrijven.

Door gebruik te maken van OpenAI's chatbot, ChatGPT, stelt het bedrijf dat het in staat is om data sneller en in grotere hoeveelheden te ordenen. Het bedrijf heeft echter wel bepaalde gebruikslimieten ingesteld en maakt geen gebruik van ChatGPT-plugins.

Net als veel andere bedrijven maken dus ook analysebedrijven in de wereld van BTC de stap naar integratie met de opkomst van deze nieuwe technieken.

Elliptic, opgericht in 2013, biedt instellingen en handhavers onderzoeksanalyses van bitcoin en andere netwerken voor het opsporen van criminelen. Ook bieden ze hulp bij het naleven van regelgeving.

Elliptic zal ChatGPT gebruiken ter aanvulling op al bestaande methodes. De processen blijven zoals ze zijn, maar er komt meer informatie beschikbaar. Tegelijkertijd organiseert het grote taalmodel (LLM) de data.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...