Bearish ontwikkeling: “Bitcoin reserves bij beurzen in opwaartse trend”

De bitcoin reserves bij beurzen vertegenwoordigen in principe alle bitcoin die met één druk op de knop verkocht kunnen worden. Normaal gesproken is het geen goed teken als de reserves bij de beurzen groeien, want dat betekent dat mensen hun bitcoin mogelijk in de verkoop willen doen. Laten we de ontwikkeling van de reserves eens onder de loep nemen.

Opwaartse trend

Als we de ontwikkeling van de reserves bij de beurzen over de gehele linie bekijken, dan zit deze onmiskenbaar in een opwaartse trend. Alleen de reserves van de spotbeurzen bewegen momenteel zijwaarts en vertonen in principe geen significante stijgingen of dalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is anders voor de reserves van Binance, die in een opwaartse trend zitten en de reserves van de derivatenplatformen, die ook in een opwaartse trend zitten.

Bearish ontwikkeling:

Opvallend is dat we kunnen zien dat de stijgingen bij alle beurzen (blauw), Binance (geel) en derivatenplatformen (rood) gepaard gingen met een stevige koersdaling. De koers maakte een sprong, vervolgens vlogen er grote hoeveelheden bitcoin richting Binance en werd niet veel later een harde koersdaling ingezet.

Rally in oktober?

De beursreserves bieden op dit moment weinig hoop op herstel voor de bitcoin koers. Dat is anders als we naar het land van de stablecoins afreizen. Ook daar kunnen we op basis van de data voorzichtige uitspraken over de toekomst doen. Op het moment van schrijven is er een significante stijging in het aantal stortingen van stablecoins bij de grote beurzen.

Bearish ontwikkeling:

Aan de andere kant worden er weinig stablecoins opgenomen, wat betekent dat er genoeg droog buskruit is voor een potentiële rally in oktober. In principe dient het aanhouden van stablecoins bij een beursplatform maar één doel, mensen gebruiken ze om te wachten op een goed instapmoment voor bitcoin.

Uiteraard gebruiken mensen stablecoins ook om even uit de markt te stappen en mogelijk te profiteren van de kracht van de Amerikaanse dollar, maar mensen die dat serieus overwegen kiezen niet voor de risicovolle stablecoins en stappen mogelijk zelfs over op Amerikaanse staatsobligaties.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....