Bij deze 170 tankstations in Australië kun je met Bitcoin betalen

Bij deze 170 tankstations in Australië kun je met Bitcoin betalen

Het Australische bedrijf On The Run gaat samenwerken met Crypto.com uit Singapore. Samen maken ze het mogelijk om vanaf juli op 170 plekken in het zuiden van Australië met bitcoin en andere cryptovaluta te betalen bij tankstations.

Crypto.com op de achtergrond

Klanten van On The Run (OTR) kunnen straks met cryptovaluta betalen voor hun benzine, kleine boodschappen en snacks. OTR wordt het grootste retailbedrijf in Australië dat bitcoin en andere cryptovaluta accepteert als betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De verwerking van de betalingen wordt verzorgd door Crypto.com via hun Pay Merchants-dienst in samenwerking met DataMesh. Het moederbedrijf van OTR, Peregrine Corporation, rolt de cryptobetalingsoptie ook meteen uit naar andere merken en formules op hun tanklocaties, waaronder Subway’s.

“Crypto wordt mainstream in Australië”

“De groei en adoptie van cryptovaluta in Australië en de rest van de wereld is fenomenaal geweest en heeft ons een duidelijke kans geboden om gebruik te maken van het momentum van deze snelgroeiende space in het voordeel van onze klanten,” zegt Yasser Shahin, algemeen directeur van moederbedrijf Peregrine.

De merken en formules klinken Europeanen misschien niet allemaal bekend in de oren, maar Peregrine is in Australië groot. Het familiebedrijf is met een geschatte jaaromzet van $2,5-3 miljard de achtste familieonderneming Down Under.

Karl Mohan is manager Asia & Pacific bij Crypto.com en zegt dat ze in gesprek waren met verschillende grote bedrijven en instellingen die ook interesse hadden getoond in het accpteren van cryptovaluta als betaalmiddel.

“Hoe meer de cryptosector mainstream wordt -ongeveer 23% van de Australiërs bezit tegenwoordig crypto- hoe belangrijker het wordt om mogelijkheden te creëren voor mensen om hun crypto in de echte wereld uit te geven,” zegt Mohan.

Ruimte voor groei

In februari deed Crypto.com onderzoek naar adoptie van bitcoin en andere cryptovaluta onder winkeleigenaren. De eigen conclusie was dat wereldwijd nog maar 4% van de winkeliers cryptovaluta accepteert als betaalmiddel.

Ondertussen is wel 60% geïnteresseerd om het op korte termijn te accepteren. Er is dus nog heel veel markt te verdelen tussen Crypto.com en de concurrenten.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
adoptie Australië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties