Beurswaakhond Seychellen waarschuwt internationale Bitcoin sector en kraakt Huobi

1067 totale weergaven

Bitcoin – en cryptobeurs Huobi heeft geen handelslicentie op de Seychellen wat het wel altijd beweerd heeft. Dat meldt de Financial Services Authority (FSA), de financiële toezichthouder op het eiland, in een persbericht.

“Huobi heeft géén registratie op Seychellen”

Huobi geldt als één van de grootste Bitcoin beurzen ter wereld. Ze beschikken over een ruime hoeveelheid Bitcoin, zowel in hot als cold storage. Omdat handel in China verboden, moet de beurs buiten China opereren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om de bedrijfsentiteit Huobi Global Limited, die geen registratie of licentie op het belastingparadijs heeft. Het is een entiteit die gelinieerd is aan de exchange Huobi Global. Dat is de ‘hoofdentiteit” waarachter de handelsplatform waarop cryptovaluta zoals Bitcoin op te verhandelen zijn.

Is Huobi Global United dan een lege huls? Het kan in ieder géén zakelijke activiteiten op Seychellen ondernemen, want ze zijn niet geregistreerd.

De financiële toezichthouder deelt direct ook een waarschuwing aan de markt uit:

“De FSA wil benadrukken dat handelaren en particulieren voorzichtig te zijn met de diensten die worden aangeboden door de Huobi en elk ander bedrijf dat dergelijke diensten aanbiedt.”

Binance, BitMEX & OKEx

Huobi is niet de enige die de Seychellen als een vluchtbasis gebruikt. Onder meer BitMEX zegt geregistreerd te zijn, maar deze zijn recent verwikkeld in een juridische strijd met het ministerie van Justitie en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Een van de beschuldigingen is dat BitMEX zijn winsten niet heeft opgegeven aan de belastingdienst en dat Amerikaanse klanten derivaten hebben gekocht zonder over een handelslicentie te beschikken.

Volgens berichtgeving van The Block zou de voormalige CEO Arthur Hayes zich in april gaan melden bij de Amerikaanse autoriteiten.

Andere namen die zaken doen op de Seychellen is OKEx, want ze opereren onder de naam Aux Cayes FinTech Co. Ltd, een bedrijf gevestigd op het eiland.

Daarnaast heeft Binance in 2019 Binance Investments opgericht aldaar.

Lees meer over:
beursexchangeHuobilicentie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...