Goedemorgen Bitcoin: Biden blokkeert regels om banken BTC op te laten slaan

8048 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Joe Biden zet zijn veto in tegen wijziging van belangrijke crypto wetgeving

Vrijdagmiddag heeft de Amerikaanse president Joe Biden een veto uitgesproken over een resolutie van het Huis die de Securities and Exchange Commission’s (SEC) Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121) zou hebben ingetrokken. SAB 121 is een omstreden richtlijn van de SEC die financiële instellingen verplicht om crypto-activa van klanten op hun eigen balansen te houden. Critici zeggen dat dit het voor financiële instellingen te moeilijk maakt om samen te werken met cryptobedrijven.

In de verklaring van Biden benadrukte hij het belang van bescherming van consumenten en investeerders. Hij zei dat hij geen maatregelen zal steunen die de veiligheid van consumenten en investeerders in gevaar brengen, waardoor hij zijn veto heeft uitgeroepen.

Santiment komt met analyse over Bitcoin whales: koersstijging op komst?

Nieuwe gegevens van het platform Santiment laten zien dat een belangrijke Bitcoin indicator over Bitcoin whales, die vaak prijsstijgingen voorspelt, nu een positief signaal geeft. Santiment deelde recent op sociale media platform X dat wanneer crypto wallets met minstens 10 BTC aan het holden en bijkopen zijn, de prijs van BTC meestal stijgt. Maar wanneer deze wallets beginnen te verkopen, leidt dit vaak tot lange periodes van dalende prijzen.

Santiment legt uit: “Historisch gezien is één van de belangrijkste indicatoren in de crypto wereld de gezamenlijke bezittingen van wallets met minstens 10 Bitcoin (of ze nu op beurzen staan of niet). Wanneer deze wallets sparen, stijgen de prijzen van cryptocurrencies. Wanneer ze verkopen, volgen er vaak lange periodes van prijsdalingen.”

Bitcoin volatiliteit op laagste niveau: Is er een explosieve beweging op komst?

Data laat zien dat de Bitcoin Realized Volatility op een historisch laag niveau is. In een post op X bespreekt CryptoQuant auteur Axel Adler Jr de nieuwste trend in de Realized Volatility van Bitcoin. Dit is een indicator die laat zien hoe volatiel een asset is geweest op basis van prijsveranderingen in een bepaalde periode. Maar wat gebeurt er meestal na zo’n patroon in Bitcoin volatiliteit?

Als de waarde van deze indicator hoog is, betekent dit dat de asset veel schommelingen heeft gehad. Een lage waarde betekent dat de prijs stabiel is gebleven. De onderstaande grafiek toont de trend in de 1-weekse Realized Volatility van Bitcoin over de afgelopen jaren:

/

Zoals te zien is in de grafiek, is de 1-weekse Bitcoin Realized Volatility recent gedaald tot ongeveer 7%. Dit niveau is zo extreem dat het slechts tien keer eerder zo laag was in de afgelopen zes jaar. Dit betekent dat de recente consolidatie van Bitcoin een van de strakste in zijn geschiedenis is.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...