Blockchain.com verwerkte $1.000 miljard aan transacties en wil naar de beurs

Blockchain.com heeft naar eigen zeggen ruim 1.000 miljard dollar aan crypto transacties verwerkt.

Ook wil de exchange en walletmaker in 2022 naar de beurs, zo laat financieel directrice Macrina Kgil in een blogpost weten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockchain.com

De wallet, block explorer en exchange is een oudgediende in de industrie te noemen toen het in 2012 startte met hun wallet service.

Sindsdien wist men dus maar liefst 1.000 miljard dollar aan transacties op het bitcoin netwerk en andere netwerken te verwerken.

Naar eigen zeggen hebben we ruim 76 miljoen gebruikers wereldwijd van hun bitcoin wallet.

Ter relativering: sinds 2012 is de dollarwaarde van deze munten natuurlijk ook flink gestegen.

De afgelopen jaren heeft men het palet aan diensten weten uit te breiden. Zo kun je inmiddels ook je cryptomunten stallen in ruil voor rente en breiden ze steeds meer uit als exchange.

Onlangs kregen ze in de staat Florida een vergunning om daar bitcoin aan de man te brengen.

Minder geliefd

Binnen een deel in de bitcoin community zijn ze echter veel minder geliefd.

Ze waren namelijk rijkelijk laat om SegWit transacties te faciliteren via hun exchange en wallet.

Via SegWit wordt de grootte van de transactie met de helft verkleind en daarmee ook de kosten van de eindgebruiker (afhankelijk van drukte op het netwerk).

Deze feature bestaat al sinds 2017, maar ze integreerden het pas - na vele protesten omdat het een grote walletprovider is -in juni 2021.

Groeigeld

Om verder groeien haalde het bedrijf in maart dit jaar 300 miljoen dollar aan durfkapitaal op tegen een bedrijfswaardering van 5,2 miljard dollar.

Opvallend, want slechts één maand ervoor wist men onder meer bij Google Ventures 120 miljoen dollar aan durfgeld te ontvangen.

De komende jaren wil Blockchain.com haar wallet en beurs verder laten groeien en dingen ze expliciet naar de institutionele markt.

Zoals bekend zijn er steeds bedrijven die om bitcoin vragen en die zoeken een brokerage en custodian om de markt te betreden.

Het is een segment in de markt waar Coinbase in Amerika dominant is, maar anderen zoals Kraken, Gemini, Bitstamp en ook Blockchain.com willen een stuk van de taart.

Om sneller te groeien zoekt men ook vers geld via een beursgang, maar dat pas na 18 maanden moeten gaan plaatsvinden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwswallet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...