Bij deze Braziliaanse neobank koop je straks bitcoin direct vanuit de app

De Braziliaanse digitale bank Nubank gaat bitcoin en ether aanbieden via de app. Het gaat in eerste instantie om een test, de uitrol naar alle gebruikers volgt later. De bank is deels in handen van Berkshire Hathaway.

Directe aankoop uit de app

Nubank is een digitale bank. Alle handelingen verlopen in eerste instantie via een app, vergelijkbaar met bij ons Bunq of Knab. De bank heeft aangekondigd dat het de aan- en verkoop van cryptovaluta mogelijk gaat maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Voorlopig bevindt Nubank Cripto zich nog in de testfase en zal geleidelijk aan onze klanten worden vrijgegeven. In eerste instantie zullen we de aan- en verkoop van de twee grootste cryptovaluta op de markt mogelijk maken: bitcoin en ether (van het Ethereum-netwerk). Houd je app up-to-date en houd hem in de gaten,” staat op de website van Nubank te lezen.

Partner van Nubank voor deze dienst is Paxos, een cryptodienstverlener voor de zakelijke markt en uitgever van stablecoins.

Crypto bij de grootste Latijns-Amerikaanse neobank

Klanten hoeven geen extra onderzoeken te doorlopen of apps te installeren. Wie wil kan vanaf het bedrag van 1 Braziliaanse Real (€0.19) bitcoin of ether kopen.

David Vélez, CEO van Nubank, zegt dat cryptovaluta steeds populairder worden. “Cryptovaluta zijn een trend in Latijns-Amerika. We hebben de markt op de voet gevolgd en geloven dat er groot potentieel in de regio is.”

Nubank is de grootste fintechbank in de regio en biedt innovatieve diensten en producten aan. Het heeft verschillende dochterondernemingen. Sinds vorig jaar biedt Nubank via Easynvest en NuInvest de mogelijkheid aan haar klanten om indirecte blootstelling aan bitcoin te hebben via een ETF, straks kan het ook direct via de bankierenapp.

Een van de investeerders in de bank is Berkshire Hathaway, de investeringskolos van Warren Buffet. Berkshire heeft vorig jaar $1 miljard in Nubank gestoken. Dat deed het in hetzelfde kwartaal dat het ook voor $3,1 miljard aandelen Visa en Mastercard verkocht. Eerder werd ook al $500 miljoen in Nubank gestoken.

Lees meer over:
adoptiebanken