Binance bereikt principe akkoord in Abu Dhabi voor licentie rondom digitale assets

Binance heeft een principe akkoord bereikt over de status van digitale asset broker in Abu Dhabi.

Volgens Bloomberg wil de grootste cryptobeurs ter wereld ook deze markt veroveren. Het lijkt een kwestie van tijd tot ze het proces zijn doorlopen. Tegelijkertijd is het altijd afwachten voor een bedrijf als Binance. De organisatie staat niet bekend om hun goede band met regelgevers en handhavers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en moet dienen als uitvalsbasis voor Binance in de regio. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn de doelgroep.

Eind 2021 kwam het nieuws naar buiten dat Binance ook een licentie kreeg in Dubai.

Welke diensten Binance precies wil gaan aanbieden is nog onbekend. Ook gaat het waarschijnlijk om een uitgeklede versie van hun handelsplatform. Dit heeft met lokale regels en richtlijnen te maken.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, gaf eerder dit jaar aan bij Bloomberg dat hij voorlopig in Dubai zal zijn. Het bedrijf heeft nog altijd geen officieel hoofdkantoor, maar volgens Zhao kun je de huidige stap naar deze regio wel zien als een hoofdkantoor. Verschillende werknemers volgen het voorbeeld van Zhao en komen naar Dubai.

Binance en regels

Binance begon in 2017 en veroverde al snel een groot deel van de markt. Dat deed het eigenlijk zonder rekening te houden met lokale regelgeving. Er was een tijd dat je zonder identificatie aan de slag kon op de cryptobeurs, bijvoorbeeld.

Inmiddels moet je jezelf (in ieder geval als Nederlander) identificeren en andere privézaken delen om te mogen handelen. Overheden en toezichthouders proberen de druk op Binance op te voeren.

Een voorbeeld van hoe regels in de praktijk gevolgen hebben vinden we in Nederland. Klanten van Binance kunnen sinds maart van 2022 weer euro’s storten met hun bankrekening. Nederlanders zijn echter uitgesloten van de nieuwe dienst.

Met steeds meer officiële registraties in de wereld, een goed gevulde portemonnee, wat lobbywerk en een grote compliance afdeling hoopt Binance de koppositie in de industrie te verdedigen.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...