Binance introduceert ‘noodzakelijke’ surveillance software voor Bitcoin transacties

Binance gaat in zee met een databedrijf om bitcoin transacties van en naar hun platform beter in kaart te brengen. De cryptobeurs gaat een samenwerking aan met CipherTrace. In een blogpost geeft het handelsplatform een simpele reden: compliance.

Het bedrijf ligt steeds vaker onder vuur door regelmakers en financiële waakhonden. Om specifiek te zijn gaat het om compliance en de ‘Travel Rule’. Om die regels na te leven zijn sterke Know-Your-Customers procedures nodig. Beurzen en brokers moeten informatie verzamelen van hun klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hier komt CipherTrace om de hoek kijken. Dit is een bedrijf dat zich richt op analyseren van de geldstromen op het bitcoin netwerk. Zij zullen de geldstromen van en naar Binance in kaart brengen.

Volgens de intergouvernementele organisatie Financial Action Task Force (FATF) volgen ‘slechts’ ruim 50 landen de juiste richtlijnen op het gebied van cryptocurrency’s.

CipherTrace Traveler

Binance maakt gebruik van een nieuwe dienst: CipherTrace Traveler. De beurs is een van de eerste grote beurzen die deze software gaat gebruiken. In de praktijk gaat de software helpen om adressen te koppelen aan elkaar, om zo een beeld te krijgen over waar de bitcoin vandaan komen. Ook uitgaande transacties worden meegenomen.

Om aan internationale richtlijnen en de eisen in bijvoorbeeld Amerika te voldoen moet een beurs als Binance deze stap zetten. De spionagesoftware wordt ook ingezet om actief ‘rotte appels’ te weren.

CipherTrace levert simpelweg surveillancesoftware. Daarmee vult het een gat in de markt (samen met een aantal concurrenten). Overheden wereldwijd tuigen steeds strengere regels op voor bedrijven die te maken hebben met bitcoin. Om de richtlijnen te volgen heb je experts nodig, in dit geval experts op het gebied van geldstromen op het netwerk van BTC.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...