Binance kijkt naar VAE als ‘belangrijk punt’ voor toekomst van de cryptobeurs

Binance kijkt naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als 'belangrijk punt' voor toekomstige operaties. Alex Chehade, de algemeen directeur van Binance Dubai, gelooft dat er veel goede redenen zijn waarom de VAE een belangrijke cryptohub kan worden. Hij benadrukte de vriendelijke houding van de VAE ten opzichte van digitale activa en merkte op dat de regio een prima bestemming is voor bedrijven die op zoek zijn naar een duidelijk pad vooruit.

"Binance heeft vastgesteld dat het senior leiderschap van de VAE de regio wil vestigen. Ze proberen te diversifiëren en deels af te stappen van fossiele brandstoffen en ze zien crypto als een geweldige manier om dat te doen," zei Chehade in gesprek met Cointelegraph. Hij wees op de duidelijke regelgeving in de VAE als een belangrijke reden voor de aantrekkelijkheid van de regio voor cryptobeurzen.

Binance zelf ligt momenteel in de clinche met verschillende toezichthouders. Waaronder de Securities and Exchange Commission, en de Commodities Futures Trading Commission​ in de Verenigde Staten​.

Volgens Dominic Longman, de senior executive officer van Binance Abu Dhabi, is er in de VAE al jarenlang veel activiteit op het gebied van regelgeving. De focus op de crypto gaat terug tot 2016 en versnelt door overheidssteun en een grote focus op deze groeiende sector.

Binance Abu Dhabi, een aparte entiteit die zich richt op het aanbieden van bewaardiensten aan institutionele klanten, kreeg in november een licentie en werkt nu samen met de regulator om deze operationeel te krijgen​.

Longman benadrukte dat de recente golf van rechtszaken in de VS geen invloed heeft op hun operaties in de VAE en niet leidt tot verhoogde controle door lokale toezichthouders. De regelgever is voortdurend op zoek naar informatie, wijzigt governancestructuren, financiële gegevens, nieuw personeel en nieuwe gereguleerde individuen. Hij merkte op dat hij niets anders ziet vanwege wat er momenteel in de VS gebeurt​.

Bovendien stelde Longman dat de Financial Services Regulatory Authority (FSRA) in de VAE haar eigen pad volgt. Bedrijven in deze regio hoeven logischerwijs niet te voldoen aan de normen die door de VS worden gesteld.

Een Nederlands nieuwsbericht versterkte het feit dat Binance te maken heeft met aanzienlijke problemen met wetgevers wereldwijd. In de Verenigde Staten is de SEC een rechtszaak begonnen en Binance heeft ook Nederland verlaten.

De beweging van Binance naar de VAE kan worden gezien als een mogelijke waarschuwing voor het Westen. In principe kan men een handelsplatform openen in Nederland, zolang men maar - net als de rest van de markt - de regels volgt die door de autoriteiten worden opgelegd. Binance lijkt echter een andere strategie te hanteren dan de meeste westerse bedrijven. Ze kiezen ervoor om zich ergens te vestigen en trekken zich nu terug als er te veel tegengas is. Er is echter ook een kans dat ze in de toekomst zullen terugkeren naar Nederland om hier hun diensten aan te bieden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...