Binance ligt ook onder vuur in Nigeria

Nigeria Crypto

Het is een zware week voor Binance. Volgens rapporten heeft de Nigeriaanse toezichthouder op effecten op 9 juni de activiteiten van het bedrijf in het land stilgelegd. Dit volgt op een rechtszaak die enkele dagen eerder tegen Binance is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Binance Nigeria Limited naar verluidt opgedragen om “onmiddellijk te stoppen met het werven van Nigeriaanse investeerders in welke vorm dan ook”, zo blijkt uit een verklaring die Bloomberg heeft ingezien. De toezichthouder merkte ook op dat Binance noch geregistreerd noch gereguleerd is in het land, wat de operaties van het bedrijf illegaal maakt. “Elk lid van het investerend publiek dat met de entiteit omgaat, doet dit op eigen risico,” waarschuwde de commissie.

Deze tegenslag voor Binance komt slechts enkele dagen nadat het bedrijf door de Amerikaanse autoriteiten werd aangeklaagd. De Amerikaanse SEC diende op 5 juni 13 aanklachten in tegen Binance, waaronder beschuldigingen van ongeregistreerde aanbiedingen en verkoop van effecten, het niet registreren als een beurs of broker, en het vermengen van fondsen. Het bedrijf beweerde dat het alle door de toezichthouders vereiste informatie had verstrekt en zei dat het ernaar uitkijkt “onszelf in de rechtbank te verdedigen”.

Binance is een populaire cryptobeurs in Nigeria. Uit cijfers van Chainalysis blijkt dat de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika wereldwijd aan kop gaat in de adoptie van crypto, met gebruikers die tussen juli 2021 en juni 2022 566 miljard dollar aan cryptocurrencies ontvingen, een stijging van 48% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het verbod volgt op recente regelgevende ontwikkelingen binnen het lokale crypto-ecosysteem. Op 28 mei ondertekende voormalig president Muhammadu Buhari de Finance Act, waardoor er een belasting van 10% werd geheven op winsten uit digitale activa. De recent gekozen Nigeriaanse president, Bola Tinubu, heeft onlangs een manifest gepubliceerd waarin hij voorstelt de regelgeving van de Nigeriaanse SEC over digitale activa te herzien om ze zakelijker te maken.

De Centrale Bank van Nigeria erkent cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel, en commerciële banken zijn sinds februari 2021 verboden om zich met cryptotransacties in het land bezig te houden.

Toch is er in Nigeria weldegelijk een bitcoinmarkt. Met name peer-to-peer wordt er gebruik gemaakt van bitcoin, maar ook stablecoins als Tether zijn populair.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNigeria

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Lees meer